STOP izgradnji zeleznicke obilaznice oko Beograda kroz Pancevo

Kalmi

/ #23 Re: Re: Ne treba siriti paniku

2017-05-03 12:11

#10: - Re: Ne treba siriti paniku  

Ljudi, da li ste videli plan nove pruge detaljno ? Hajde da razmotrimo nešto , pošto sam mašinovođa u Pančevu i vrlo često izvlačim vozove iz RNP-a i HIP-a, smatram da sam bar malecno kompetantan da se ubacim u diskusiju :) 

Elem , trenutno je situacija takva da se vozovi sa RID materijama iz Azotare i RNP izvlače i idu put Pančevo Varoši sve kroz naselje Stara Misa(katastrofa) do Pančevo Glavne gde se dalje ranžira bruto ( iz RNP uglavnom ide za Crveni Krst, Požegu ili Bgd-fabrika šećera-skladište), plus što je rafinerijski kolosek izuzetno loš Vmax-20 km/h . Po planu će se raditi velika tertna stanica kod Starčeva , dakle 80 % bruta iz RNP-a više neće prolaziti kroz Misu , već će se izvlačiti nekih 2-3 km iz RNP-a gde će biti stanica Pančevo Hipodrom , tu će se vršiti okret i voz će ići do Pančevo Teretne i dalje za Begorad i dalje. 

Dalje od Bvaništanoskog prelaza nekih 600 m biće rasputnica ( kod sadašnje krivine na MISI) desno će se pruga kačiti na vršačku prugu i dalje za RO ( trenutno ide vrlo malo bruta za RO iz RNP) a levo od rasputnice je sadašnja pruga koja će maltene izgubiti značaj jer teret više neće imati potrebu da ide do Pančevo Varoši i Pančevo Glavne (čak će i za Zrenjanin bruto ići na tu novu trasu vršačke pruge i tamo negde kod pumpe Krenta odvajati , tu će biti rasputnica i stancia Pančevo Banat. 

Sada vam je situacija najgora , može biti samo bolje ako se sve usmeri na dole prema starčevu . Ja mislim da vam najmanje odgovara status kvo . Plus što će se izmestiti i deo vršačke pruge kojia danas deli Misu , što je takođe dobar potez.