Peticija za zaustavljanje medijske i državne hajke na Sergeja Trifunovića

Kad bi Srbija bila demokratska zemlja, ovaj apel bio bi upućen ministru kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladanu Vukosavljeviću. Ali Srbija je zemlja u kojoj o svemu odlučuje jedan čovek, onaj što te tuži i onaj što ti sudi. Zato je ovo apel upućen javnosti, kao poslednji čin neslobodnog društva, neslobodnih građana, u odbranu slobode pojedinca na pravo na reč i činjenje.

Povod je sramna hajka koja se poslednjih dana vodi protiv Sergeja Trifunovića, čoveka, glumca i humanitarnog radnika koji je svoje ime stavio u službu najplemenitije ideje da svojom organizacijom Podrži život pomaže bolesnoj deci.

Sergeju Trifunoviću se preti, svakodnevno se proziva najpogrdnijim rečima, svakodnevno se ovaj umetnik na  raznim planovima onemogućava da živi i radi kao slobodan građanin Srbije. Organizovana hajka od strane pojedinih medija bliskih vlasti Srbije i od strane vlasti, poprimili su zastrašujuće oblike.

Ako ne pronađemo mehanizam da se to zaustavi i osudi, svako od nas će biti sledeći. Svako od umetnika ko ne misli kao ova vlast i ko nije podržao ovu vlast, može da  očekuje sudbinu Sergeja Trifunovića.

Ana Maria Rossi, reditelj    Kontaktirajte autora peticije