Zahtev za promenu odluke o matičnim područjima u opštini Negotin

Skupštini opštine Negotin

Na osnovu člana 56 Ustava Republike Srbije, dole potpisani građani, podnose i zahtevaju odgovor na
P E T I C I J U
Zahtev za promenu odluke o matičnim područjima na teritoriji opštine Negotin odnosno zahtev da na teritiroji opštine Negotin ostaje i dalje Mesna kancelarija u Urovici kao matično podrucje.

Obrazloženje:
Odlukom Skupštine opštine Negotin održanoj na dan 28.12.2015. godine odlučeno je da se ukine Mesna kancelarija kao matično područje u MZ Urovica i da se ona pripoji matičnom području Jabukovac iako MK Urovice je u predhodnoj godini izdala najviše dokumenata od svih MK opštine Negotin (na osnovu podataka koje ste vi izneli  u vašem izveštaju). Na intervenciju nekoliko meštana MZ Urovice u opštini Negotin dobijen je odgovor da MK Urovice ne zadovoljava tehnički odnosno da u Urovici ne postoji potreban ADSL priklučak za internet što uopšte nije tačno jer naš matičar poseduje, i računar i internet ADSL priključak već nekoliko godina unazad.

Zato Vas molimo da još jednom razmotrite Vašu odluku i promenite je, jer MZ Urovica to zaslužuje na osnovu poreza i doprinosa koje uplaćuje u budžet opštine Negotin.

PODNOSIOCI PETICIJE: Mogu da budu sve osobe starije od 18. godina, odnosno svaki član domaćinstva koji je punoletan, zato neka potpisu svi punoletni clanovi porodica ne samo po jedan iz domacinstva.

Meštani Urovice na privremenom radu u inostranstvo    Kontaktirajte autora peticije