Sacuvajmo valjevsku Gracanicu!
Светлана |
/ #135 Јер сам ПРАВОСЛАВКА У СРЦУ И ДУШИ!2016-03-10 09:031)Јер су преци стварали светиње и задужили нас да их негујемо а не потапамо! А управо тај крај, Ваљево и околина, део су мог срећног детињства и морам да се борим-макар и петицијом! 2)Јер су стручни људу објаснили да ће сва вода бити једна смрдљива нефункционална бара која ће загадити најдрагоценије изворе воде који ту постоје! 3) Јер је 2014-те у мају, та брана "мало надолазећу воду пропустила" и преплавила сва села дуж реке Колубаре-до Обреновца и те слике тог краја ја нисам заборавила! 4)Јер се сећам хука кроз земљу и земљореса у Мионици, кад сам била мала и довољно далеко од епицентра да преживимо-а брана "Стубо-Ровни" пре изградње није ни узела у обзир да лежи на споју две тектонске плоче! 5) Јер је голим оком јасно као дан да терен уопште није "очишћен" онако како треба, за пуњење! 6)Јер се много грамзивих лезилебовића " нафатирало", годинама уживало од "кајмака" изградње, сада већ непотребног "објекта" и сматрам да их треба обелоданити! 7) Јер потапањем манастира шаљемо најгору поруку целом свету да нам историја, ни ко смо, чији смо...није важно и да су приоритети уствари приоритети било кога-ко сутра може да дође и да нас прегази без трага да сам икад била Српкиња из тог краја! 8) Јер медији и остале институције "не могу" да брћкају по прошлости и дужност ми је, као и свих осталих грађана који исто осећају, да петицијом покушам да скренем пажњу на горући проблем! 9) Јер имам децу и желим да мирно спавамо и будуће дане проводимо у здравом ваздуху, окружењу! Да будем поносна на земљу, отаџбину, претке, задужбине, на децу... Сву децу која би имала будућност тј.кад остаре и они би имали неке успомене из младости! 10) Јер је Партријах Иринеј рекао да је то Лаврентије "трампио"за друге нове објекте, па ме због ове изјаве пред свом православном браћом и сестрама жива срамота, поготову оних из Русије, с којима сам не тако давно живела, јер знам с каквим страхопоштовањем и у храм улазе а поготову како чувају светиње. Јер ме срамота и пред пријатељима из једне муслиманске земље, међу којима сам такође кратко живела ал довољно дуго да сагледам колико су чврсти и доследни у вери својој. ЈЕР МЕ СРАМОТА ПРЕД ДЕЦОМ ЗБОГ СУЗА КОЈЕ ЛИЈЕМ НАД НЕПРАВДОМ, НАД МУЧЕНИМ СРПСКИМ НАРОДОМ А НЕ УМЕМ ДА ИМ ОБЈАСНИМ ЗАШТО СУЗЕ ТЕКУ КАД ПОГЛЕДАМ ВАЉЕВСКУ ГРАЧАНИЦУ У МУЉУ, САМУ-КАКО НЕСТАЈЕ А ЗНАЈУ КО ЈЕ БИО СВЕТИ САВА, ЗБОГ ЧЕГА СМО СЕ ВРАТИЛИ У СРБИЈУ И ДА СУ ОВАЈ МАНАСТИР И ЈОШ ДВА У БЛИЗИНИ, ПО ВОЉИ БОЖИЈОЈ, САЗИДАЛИ СТРИЧЕВИ СВЕТОГ САВЕ! Немам одговор који би они разумели јер ни ја не разумем зашто су дозволили да јој и праг дотакне свачија прљавштина.....могла бих без престанка да нижем разлоге због којих желим не само да престану да пуне већ и напуњено да испразне али ћу се борити и на друге начине, не само писањем! Нек нам је Драги и Свемогући Бог, на помоћи да спасимо од непријатеља што се спасити може! Мајка и Православка, Светлана! |
|
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
Pravda za zatočenog Srdjana Žunića
Peticija za uvođenje prinudne uprave na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru
Zahtev za razoružanje Lojalista
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Podrška bivših učenika Pete beogradske gimnazije nastavnicima i učenicima
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
Слобода за Андреjа Гњота!
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
Kazna zatvora za ubicu psa iz Admirala Geprata
Peticija da se pas Brankica vrati Fondaciji Vidak
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
PETICIJA ZA ODGOVORNOST I OSTAVKU DEKANA FAKULTETA SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA, PROF. DR PATRIKA DRIDA
5298 Kreirano: 2025-05-06
Peticija za oslobađanje političkih zatvorenika!
2793 Kreirano: 2025-04-24
Roditelji Starog grada protiv kampa ispred Skupštine
3562 Kreirano: 2025-05-05
PETICIJA ZA OBUSTAVU DISCIPLINSKOG POSTUPKA PROTIV PROFESORA SINIŠE AVRAMOVA
1374 Kreirano: 2025-05-10
PETICIJA ZA OBUSTAVLjANjE SEČE STABALA I NEZAKONITOG ODUZIMANJA 1,6ha ZVEZDARSKE ŠUME
2819 Kreirano: 2025-04-18
Peticija za smenu Mladena Bogdana gradonačelnika Kikinde
1291 Kreirano: 2025-05-05
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
5508 Kreirano: 2025-04-17
Zabrinutost i neslaganje sa imenovanjem novog vd direktora OŠ Mihailo Petrović Alas"
368 Kreirano: 2025-05-09
U podršku uvođenju Religije-Hristijanizam-Pravoslavlje kao redovnog predmeta u bugarskim školama.
11846 Kreirano: 2025-02-13
Peticija za organizovanje autobuske linije između naselja opštine Kanjiža i Subotice
973 Kreirano: 2025-04-25
PETICIJA ZA ODGOVORNOST I OSTAVKU DEKANA FAKULTETA SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA, PROF. DR PATRIKA DRIDA - *samo za AKTIVNE studente FSFV-a UNS*
296 Kreirano: 2025-05-06
PETICIJA ZA ISPITIVANJE REPREZENTATIVNOSTI PROSVETNIH SINDIKATA U SRBIJI
3195 Kreirano: 2025-04-28
PODRŽI BUDUĆNOST OBRAZOVANJA: ZAHTEVAMO KONKRETNE MERE!
2853 Kreirano: 2025-02-07
ADVOKATI protiv POVEĆANJA TAKSI
89 Kreirano: 2025-05-14
POKRETANJE UPRAVNOG POSTUPKA ZAŠTITE PRIRODNOG PODRUČJA OD LOKALNOG ZNAČAJA – „PARKIĆ KOD ŠKOLE“
2041 Kreirano: 2025-04-30
NE DAMO ROGOZNU!
2435 Kreirano: 2025-04-27
Имате право на свог Патријарха!Искористите je?!
75 Kreirano: 2025-05-12
ПЕТИЦИЈА ЗА ХИТНУ САНАЦИЈУ ШТЕТЕ У ОШ “23. ОКТОБАР” У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА
631 Kreirano: 2025-04-07
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
6092 Kreirano: 2025-03-04
Ukinuti odluku o poreskim zonama u opštini Novi Bečej, jer je neosnovana i vratiti stare zone
66 Kreirano: 2025-05-13