Peticija protiv preseljenja skole

prosvetar k

/ #9 realizam i renesansa

2013-06-09 13:30

Iako me je iskreno dirnulo ovo angažovanje roditelja i dece po pitanju preseljenja oš"Velimir Markićević",moram da kažem da se ovde radi o interesu sve dece,pa i učenika iste, o kojoj se ovde govori.
Naime, osnovne škole se sele u zgradu koja može primiti više učenika,njen izgled je lako rešiv problem i ne razumem zašto se tolika prašina diže oko toga.Srednje škole će nastavu izvoditi u zgradi "stare"škole jer imaju manji broj dece,zgrada je manja, sa manje prostorija.Logično!Nikome od "brižnih" roditelja nije zasmetala dosadašnja situacija u kojoj su srednjoškolci i osnovci delili istu zgradu?
Još, po meni ,važnija stvar je SPAJANJE Škola 2014-2015 po nalogu Ministarstva prosvete o kome nije bilo ni spomena.Tada će dve osnovne postati jedna,takodje i obe srednje, te će se prepoloviti broj učitelja, nastavnika i nastavnog osoblja.
Vi znate, a i ja, da problem nije u preseljenju škole, već leži mnogo dublje, a to je NEDOSTATAK DECE koji proističe iz NEDOSTATKA LJUDI u Majdanpeku.Mortalitet veći od nataliteta, migracije stanovništva svakodnevne,Majdanpek je postao grad penzionera u kome ima malo dece, a biće ih sve manje.Budite srećni što deca i imaju školu u svom gradu, jer će uskoro putovati u obližnje gradove na nastavu.
Žao mi je što ova divna dečica, umesto da uživaju u raspustu, jure gradjane da potpišu peticiju.A bore se protiv vetrenjača...