Kannabis lailliseksi
Ham Puusi |
/ #825 Joo-o2008-09-02 23:49Meinaan nyt vaan sitä ettei A.S. taida tajuta että suomi on jo päihtynyt valtio, nyt se on vaan osaksi laittomasti päihtynyt valtio ja kannabiksen laittomuus ei sitä millään muotoa paranna. Ihmettelen myös sitä, miksi ihmisen täytyy mennä terapiaan nautittuaan viikonloppuna alkoholia, kannabista tai päivittäin sen muutaman kupin kahvia. Osaltaan tuo hänen sepittämä virheargumentaatio on suoraan takalistosta vedettyä tekstiä. Tässä korjailen Omien, kuin myös tieteellisten näkökantojen perusteella tuota tekstiä. "- koska alkoholi on sallittu, voidaan kannabiskin sallia Nyt ei ole kyse alkoholista vaan kannabiksesta: onko sen laillistaminen hyvä vai huono asia" Ensinäkin tuota ekaa kommenttia en ole vielä missään huomannut, mutta ei tässä olekaan kyse alkoholista. Kyse on siitä, että miksi kannabiksen käyttäjää pitäisi rangaista, vaikka sen (päihteen ja käyttäjän) on todettu olevan vaarattomampi kuin Alkoholin ja sen käyttäjän. "- rikollisuus vähenee Rikollisuushan saadaan poistettua vaikka kokonaan, kun poistetaan kaikki lait." Tässä A.S. on käytännössä oikeassa. Tuo "rikollisuus vähenee" -kommentti ei ole hyvä argumentti, mutta silti pilkkaavalla tekstisävyllä "korjattu". En kyllä itsekkään pysty asiaa muulla tavalla ilmaisemaan, jotta annetaan sen nyt olla. "* Suuri rahasampo siirtyisi salakuljettajilta sekä rikollisjärjestöiltä valtiolle. Haitat olisivat pitkällä tähtäimellä valtiolle suuremmat." Millä muotoa???Tähän on pakko saada jotain perusteluja. Eli kysymys siis kuuluukin, Mitkä haitat/millä tavalla nämä haitat ovat pitkällä tähtäimellä suuremman?? "* Myyntiä voitaisiin valvoa, alaikäisten olisi vaikeampi hankkia kannabista. Valvotaan sitä tälläkin hetkellä. Ei laillistamisen jälkeen valvonta olisi helpompaa, päinvastoin." Tuo on totta, että kyllä ne skidit saa hommattua kaverin isoveljen kautta, niinkuin kaljaakin, mutta so what? Nyt ne vetää sitä viinaa ja siitä ette mitään puhu. Heti kun kannabis yritetään saada lailliseksi, aletaan heittää tätä juttua. Ja tieteellisten tosiasioden perusteella aina vain parempi, jos ne skidit polttais, kuin vetää sitä viinaa. Tietenkään kenenkään alle 18v. ei päihteisiin kannata koskea, mutta tuskimpa tuo kannabiksen laillisuus lisää yhtään päihteiden käyttöä ala-ikäisten keskuudessa. Eli vaikka tekstini perusteella sai eri käsityksen, niin en suinkaan suosittele tai kannusta ala-ikäistä päihdekäyttöön. Olen vain realistinen. "* Poliisilta vapautuisi suuri määrä voimavaroja oikeiden rikosten tutkintaan. Kannabiksen käyttäjät ovat siis alkaneet määritellä, mikä on oikea rikos ja mikä ei." Tämähän on jo naurettavaa. Muistaakseni vieläkään kannabiksen käyttäjät eivät päätä mikä on oikea rikos ja mikä ei, muistaakseni täysi-ikäinen ihminen saa tehdä mitä haluaa keholleen vahingoittamatta muita ihmisiä/eläimiä. Eli tässä takoitetaan nyt sitä, että ei se kannabiksen käyttäjä oikeasti mikään rikollinen ole. Mikäli käyttää kannabista tai kasvattaa sitä omaan käyttöön, minä en löydä siihen rikokseen ainuttakaan uhria. Näillä oikeilla rikoksilla tarkoitetaan sellaisia rikoksia, joissa vahingoitetaan toista ihmistä/toisen ihmisen omaisuutta/ tai pyritään saamaan rahaa laittomalla toiminnalla. Näitä ovat mm. Raiskaajat, tappajat, pedofiilit ja Kovien huumeiden pyörittäminen. listahan jatkuu. Eli mieti alkuun mitä kirjoittaja tarkoittaa ja sitten ala pätemään. Tähän vielä kysyn että millä tavalla kannabiksen käyttäjä tekee rikoksia käyttäessään kyseistä ainetta hyvä A.S.. Siis jos nyt ajatellaan laillisessa asemassa. "* Yhtenä tärkeimmistä lääkekäyttöä puolustavista tekijöistä voi mainita vahvojen kipulääkkeiden käytön väheneminen. Et näköjään tunne kipulääkkeitä. Kannabis ei korvaa kipulääkettä." Nyt meni kyllä täysin pipariksi. Tähän voisi vastata näin: Et näköjään tunne kannabista. Kannabis korvaa kipulääkkeen ja siksi suuret lääkeyhtiöt ovatkin peloissaan ja levittävät kaikenlaista propagandaa kannabiksesta. Suomessa on myönnetty yhdelle miehelle kannabista lääkekäyttöön. Kyseinen henkilö on jo pitkään pystynyt elämään normaalia elämää kannabiksen lääkinnällisestä ansiosta. ttp://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2006-12-12,104:2:425260,1:0:0:0:0:0: Toinen tapaus on tämä ruotsalainen nainen, joka sairasti MS-tautia. hän kasvatti hamppua lääkkeeksi ja eli myöskin normaalia elämää MS-taudista huolimatta. Ja kas kummaa kun naapurin mummeli käräytti naisen, sai tämä MS-potilas vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen jota ruottalaislehdet vertaavat kuolemantuomioksi. http://fi.wikinews.org/wiki/Ruotsalainen_MS-potilas_tuomittiin_kannabiksen_k%C3%A4yt%C3%B6st%C3%A4_vankilaan A.S. taitaakin olla kovemman luokan filosofi, kun noita omia ajatuksia löytyy enemmän kuin opettajan opettamaa 60-luvun propagandaa. Ja vielä lopuksi. Tuosta päihteetön maailma -jutusta on täällä ja tuskin muuallakaan keskustelualueella turha jauhaa. Se ei tule koskaan olemaan mahdollista, oli päihteet sitten kieltolain alla tai ei. |
|
Oglas peticije
Promovišite ovde
Pravda za zatočenog Srdjana Žunića
Mi, dolepotpisani građani i građanke, duboko zabrinuti zbog ozbiljnog kršenja ljudskih prava i sloboda, zahtevamo hitno oslobađanje Srdjana Žunića, koji je, bez pravnog osnova i pravednog postupka, lišen slobode. Smatramo da je njegovo pritvaranje protivno osnovnim načelima pravde, zakona i međunarodnih konvencija o ljudskim pravima. Svako lice ima pravo na pravično suđenje, pravnu zaštitu i dostojanstven tretman. U slučaju Srdjana Žunića, ova prava su grubo prekršena. Ovim putem apelujemo na sv...
Oglas peticije
Promovišite ovde
PROTIV SPOMENIKA DRAŽI MIHAILOVIĆU
Protivimo se izgradnji spomenika Draži Mihailoviću! Spomenik Draži Mihailoviću bio bi uvreda za sve žrtve zločina koje su sprovodili četnici pod njegovom komandom. Inicijativa Aleksandra Šapića je šamar u lice svim građanima Srbije i antifašističkom nasleđu naše države, zbog otvorene kolaboracije Draže Mihailovića sa nacističkim okupatorom. Naknadno prekrajanje istorije odgovara samo Šapiću, najgorem gradonačelniku Beograda, koji na ovaj način želi da izazove nove podele i manipulaciju javnosti...
Oglas peticije
Promovišite ovde
Ne koncertu Ace Lukasa u Tvrđavi – Sačuvajmo spomenik kulture
Pozivamo sve građane da potpišu ovu peticiju i time iskažu protivljenje održavanju koncerta Ace Lukasa, planiranog za 25. jul 2025. godine u Smederevskoj tvrđavi – jednom od najznačajnijih kulturno-istorijskih spomenika u Srbiji. Ovaj spomenik kulture od izuzetnog značaja nije prostor za masovne muzičke događaje sa snažnim vibracijama, bukom i neprimerenim sadržajem. Koncert u organizaciji Kafane Priča iz Kovina, uz očekivanu veliku posetu, ozbiljno ugrožava stabilnost i dostojanstvo tvrđave, ka...
Oglas peticije
Promovišite ovde
Слобода за Андреjа Гњота!
СЛОБОДА ЗА АНДРЕЈА ГЊОТА! Крајем прошле године у Београду је ухапшен белоруски режисер и политички активиста Андреј Гњот. Ухапшен је на захтев специјалних служби Лукашенка. Срби треба да знају да у Белорусији влада безакоње! Након председничких избора 2020. године, Лукашенков режим убио је десетине активиста, хиљаде неслагања су у затворима, десетине хиљада демонстраната прошло је кроз хапшења и тортуру, стотине хиљада Белоруса било је принуђено да бежи из земље. Један од њих био је и Андреј Гњ...
Oglas peticije
Promovišite ovde
Peticija da se pas Brankica vrati Fondaciji Vidak
Peticija da se Brankica vrati Fondaciji Vidak Peticija je zasnovana na mišljenju javnosti i iskazivanje volje pojedinaca koji su pratili sve javno objavljene informacije, dokumente, video i foto zapise. Od krucijalne je važnosti da se uporedo sa sudskim procesom izrazi i volja javnog mnenja zbog narušenog zdravstvenog stanja psa, kako bi se ubrzalo sprovodjenje raskida ugovora sa trenutnim nelegalnim držaocem psa. Potpisi za našu Banki! ...
Oglas peticije
Promovišite ovde
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
П Е Т И Ц И Ј А КОЈОМ МИ ПОТПИСАНИ ГРАЂАНИ СРБИЈЕ ОДБИЈАМО ДА ПРЕДАМО СВОЈ ЗДРАВСТВЕНИ СУВЕРЕНИТЕТ* СВЕТСКОЈ ЗДРАВСТВЕНОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ (СЗО) И НЕ ПРИХВАТАМО ДА СЛУЖИМО ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ КЛИНИЧКИХ ЕКСПЕРИМЕНАТА У ПРОЈЕКТУ БИО4 Устав Републике Србије штити основна људска права, концепт слободе и суверенитета нације и народа као сувереног носиоца власти. За пренос овог суверенитета држава мора да обезбеди двотрећинску већину гласова свих становника. Зато захтевамо да наша држава прво омогући да се гр...
Oglas peticije
Promovišite ovde
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
РЕЗОЛУЦИЈА О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У ПЕРИОДУ ВЛАДАВИНЕ НДХ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА Напокон имамо прилику да себи и својим потомцима освјетламо образ. Вјерујемо да нам је свима јасно да је глас за ову петицију изнад сваке политике, сваког појединца и свих наших неразумјевања по свим другим питањима. Каква нас то будућност очекује ако у нама нема бар минимум свијести, савјести и доброте да препознамо највеће страдање и мучеништво свог народа. Због кога и због чијих интереса...
Oglas peticije
Promovišite ovde
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
Za sve one koji žele da se vrati Chipsy Štapić sa kečapom!!!...
Oglas peticije
Promovišite ovde
Dodajte peticiju "Kannabis lailliseksi" ovom spiskuСТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
На основу члана 56. Устава Републике Србије, Пленум Народне библиотеке Србије упућује ову петицију свим грађанима и грађанкама, радницима и радницама у култури, урбанистима, архитектама и грађевинским стручњацима ради заштите Народне библиотеке Србије, националне институције од изузетног значаја, од ризичне изградње троспратне подземне гараже у непосредној близини темеља и подземног депоа Библиотеке у коме је смештено преко пет милиона јединица библиотечке грађе. Изградња јавне подземне гараже н...
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
PETICIJA PROTIV UKIDANJA ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA
3180 Kreirano: 2025-08-21
SLOBODA ZA ČORAK FILIPA
1258 Kreirano: 2025-09-15
Podrska direktoru Milanu Krsticu
1186 Kreirano: 2025-08-29
Tražimo izmeštanje teretne obilaznice van Pančeva
1077 Kreirano: 2025-08-08
Otvaranje bazena u SRC Vračar
646 Kreirano: 2025-08-18
Обнова ОШ "Драга Станојковић" Село Раковица, Београд
579 Kreirano: 2025-08-29
Апел директорки ОШ "Ђуро Стругар"
441 Kreirano: 2025-08-29
Podrška nastavnicima OŠ Jovan Popović u Novom Sadu koji su ostali bez posla
405 Kreirano: 2025-08-30
🌳 Спасимо прњаворске кестене!
370 Kreirano: 2025-09-08
Pomozimo da Cvetuljko ostane u DKSG
645 Kreirano: 2025-08-14
„Povratak vaspitačice Marije Đorić Čičić na rad u vrtiću 'Naša Radost', Smederevo“
322 Kreirano: 2025-09-08
Peticija za očuvanje stabilnosti i vaspitnih grupa PU "Boško Buha"
301 Kreirano: 2025-08-29
Петиција за реконструкцију дела Зетске улице и унапређење саобраћаја у њој
292 Kreirano: 2025-08-27
ПРАВДА ЗА НИНУ — Петиција за покретање поступка против дежурне докторке и медицинског особља Дечијег одељења ОБ „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци
2019 Kreirano: 2025-06-29
PODRŠKA ZA N1 i NOVA S - Spasimo slobodne medije
261 Kreirano: 2025-08-23
Петиција за издавање употребне дозволе парку на Алтини
246 Kreirano: 2025-09-06
PETICIJA ZA SMENU DIREKTORA KULTURNOG CENTRA U KIKINDI!
240 Kreirano: 2025-08-28
ЗАШТИТИМО РИБНИЧКО ЈЕЗЕРО ! ЖИВОТ, А НЕ БЕТОН !
568 Kreirano: 2025-07-22
Peticija za izgradnju mini fudbalskog terena u naselju Goge
204 Kreirano: 2025-08-20
Nešin zakon - Za svako dete koje ne sme biti samo broj
1157 Kreirano: 2025-06-18
Peticije.online
Mi omogućavamo besplatne onlajn peticije. Započnite profesionalnu onlajn peticiju koristeći naš servis. Naše peticije su svakodnevno pomenute u medijima stoga je kreiranje peticije odličan put da budete primećeni u javnosti i da pomognete u donošenju odluka.