BORBA ZA PCELU

Pravda

/ #30 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Retardiranost

2014-07-25 09:14

#27: Prava Pravda - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Retardiranost

Pošto vidim da ne shvatate suštinu mog stava povodom peticijerećići vam još samo sledeće:

-preko 1.000 kuća u Obrenovcu nije moguće osposibiti za nužni smeštaj a kamo li  za normalan život;

-nekoliko stotina lokala što opštinskih što privatnih je potpuno uništeno;

- par stotina porodica se još uvek potuca po šatorima, šupama, pomoćnim zgradama van Obrenovca;

- mnogi od njih nemaju ni posao ni penziju ni socijalnu pomoć niti bili kakvu milostinju da bi preživeli;i

Interesuje me da li ste svesni koliki bi ste gnev tih ljudi izazvali čak i ako biste uspeli u vašoj akciji, koliko bi se ljudi zapitalo:

"a zašto baš PČELA", a ne mi koji smo u mnogo težoj situaciji.

Ja znam da je svakom svoj problem najveći, ali treba malo sebe staviti i u situaciju onih ispod vas, onih čiji su problemi još veći.

Stalno se pozivate na plaćanje zakupnine opštini 70godina, a zašto ne kažete da je ta zakupnina 50 godina vredela koliko vaših

10 litara boze. Ne mogu da shvatim da je pravljenje sladoleda po italijanskoj recepturi, u italijanskom aparatu, pravljenje pite sa sirom i krompirom stari zanat koji treba čuvati i štititi a da su mnogi drugi stari zanati (sbsdžijski, opančarski, limarski i sl.)propadali

naočigled svih, a niko nije pisao peticije da se oni zaštite.

Pošto razmišljate da angažujete turističke poslenike iz Beograda,predlažem da angažujete i Zavod za zaštitu spomenika kulture

možda bi i oni imali šta da pripomognu. Pošto vidim da su se moje sugestije i primedbe pogrešno tumačile, i da su se svele na

polemiku i nadmudrivanje dve ličnosti, neću se više oglašavati.

Poslednji savet: pažljivo proučite moje primedbe i savete jer su oni dobronamerni, čak i da uspete sa peticijom razmislite koliko

će te dosadašnjih "prijatelja" izgubiti. Nije baš uvek materijalni dobitak najbitniji.