Peticija za Farkaš Ištvana, za status političkog emigranta

farkas istvan

/ #5 Петиција на бљгарските

2014-11-02 15:29

Моля, компетентните органи, които могат да предоставят статут на политически емигрант Ищван Фаркаш от Република Сърбия, за да го направя. Аз обсъди молбата си следното:

Знам, че за дейността и условията на труд, както и на политически ангажимент Ищван Фаркаш, от личен познат и мониторинг на такава работа и / или информация за него от официалната и алтернативната медия. Знам, че той е наистина nepomirenja поради политически и социални отношения в Република Сърбия блокира по всякакъв начин и обезпокоен за публично настоящите проблеми или работи, за да се реши проблема и да се подобри ситуацията. Знам, че всички инициативи си обезцени с политици, близки хора и инвалиди, за да се sprovdene. Така че аз мисля, че той наистина се нуждае, за да получи статут на политически емигранти от Република Сърбия, защото тук е напълно в състояние да допринесе за положителни промени в социалните и обществено-политическите отношения Данните, предоставени от Ищван Фаркаш отбелязаха за себе си, в ​​няколко писма той се изпращат по интернет на адреса на територията на Федерална република Германия:

В това събитие все още ще отбележи само следната информация за себе си: - Rom'm от Сърбия - Аз съм католик от религията - Майчин език е унгарски (тези три неща, които аз съм поместил в началото, защото той, като огромен причина заедно, а може би дори и от съществено значение, защо е бил дискриминиран от страна на държавата, и на не-ромите, и от роми) - По образование съм последна година студент в Юридическия факултет на учител - Да се ​​учим и doškolovavam непрекъснато, тъй като третата си година, официални и алтернативни образователни системи. Сега съм на 52 години, затова непрекъснато се образоват, вече изгради 49 години. Аз съм може би с това, че най-образован гражданин на Сърбия. - Според учените професии имам повече от 30 професии.- Аз съм президент на сдружаване на гражданите и социално ангажиран активист-доброволец още две дузини други асоциации. - Въпреки 35години оцелее единствено за събиране на контейнери, каси, без каквито и да било социални помощи или редовни доходи. - За повече от 300 кандидатури за работа или не са получили никакъв отговор, или аз се отхвърли, без обяснение (само десетина пъти съм му отговори) - На много протокол инициативи, молби, жалби, оплаквания, чрез които изпратих до органите и институциите на системата, ние никога не са били в отговор, нито официално, нито неофициално. Дори и омбудсманът не намери за необходимо да ми отговори. Вместо това, след като писмо, което са преживели една шепа от срам, дискриминация, насилие, по-често, отколкото преди.