Peticija za Farkaš Ištvana, za status političkog emigranta

farkas istvan

/ #6 a petició szövege magyarul

2014-11-02 15:52

Kérem az erre illetékes hatóságokat hogy Farkas Istvánnak adják meg  a politikai emigráns státust, a Szerb Köztársaságból való emigránsként. Kérésem a következőkkel indoklom:

Tudok, Farkas István tevékenységeiről, és munkakörülményeiről, illetve politikai angazsáltságáról, személyes ismeretségünk által, és / vagy a hivatalos és alternatív médiákból szerzett információkból. Tudom, hogy őt tényleg nepomirenja a politikai és társadalmi viszonyokba való belenemtörődése miatt , a Szerb Köztársaságban minden módon blokkolták, és zavarták, hogy nyilvánoságra hozhassa a jelenlegi problémákat, illetve hogy azon dolgozhasson, hogy a problémák megoldását elősegitje, és a helyzet javulhasson. Tudom, hogy minden e célból való kezdeményezését leértékelték olyan személyek akik a  politikusokkal szoros kapcsolatban állnak, és meggátolták e kezdeményezések megvalósitását. Ezért úgy gondolom, hogy szükséges  hogy a politikai emigráns státust megkapja, mert a Szerb Köztársaságban teljesen ki van rekesztve attól hogy  hozzá tudjon járulni a a társadalmi és a társadalmi-politikai viszonyok pozitív változásaihoz.

Adatok, melyeket Farkas István magáról legjegyzett, a levelekben melyeket németországi címzettekhez küldött az interneten keresztül. :

-       szerbiai roma vagyok – hittvalásom katolikus – anyanyelvem magyar ( e három adatot azért tettem legelejére mert ezek így együtt óriási oka annak miért lettem az államtól is, a nemromáktól is, de a romáktól is diszkriminálva, támadva, talán az alapvető okozat is ) – oktatási  fokozat szerint a tanitóképző egyetem apszolvense vagyok/voltam, - hároméves  koromtól megszakitás nélkül vagyok valamilyen oktatási, továbbképzési, átképzési folyamatban, mind az officiális, mind az alternativ  képzésrendszerben. Most 52 éves vagyok, tehát már 49 éve képzem magam szüntelenül. Valószinüleg ilyen szempontból szerbia legképzetteb polgára vagyok. – Tanult  szakmám több mint 30 van. – Egy  civil szervezet elnöke vagyok és társadalmi munkában még kb. 20 szervezet volontőr aktivistája. – Ennek  ellenére, már 35 éve kizárólag kukázással tudom magam fentartani, akármilyen sociális segély vagy rendszeres juttatás-kereset nélkül – Több  mint 300 munkahelyi pályázatra jelentkeztem, mindössze tiz-tizenötre kaptam akármilyen választ, természetesen elutasitottak bármilyen indoklás nélkül. - sok-sok  kezdeményezésre, kérvényre, óvásra, feljelentésre melyeket protokoláris úton adtam be a kormányszerveknek és intézményeknek soha nem kaptam választ,sem hivatalosan, sem máskép. Még az ombudszman sem méltatott feleletre. Ehelyett, ilyen beadványok után megnőt a kellemetlenségek, diszkriminálások, támadások száma és gyakorisága