Peticija za uklanjanje "promo panela" sa kikindskog trga

Gost

/ #71

2015-05-31 17:39

Jos kad su moja deca bila mala (a ima tome 30 godina) smatrala sam da nas trg ne zivi i to iz razloga sto nema decije igraliste. Secam se da se moj sin pentrao po jelkama i uvek bio umazan od smole, a mladi roditelje zele da budu na trgu, u kaficu i odatle bace pogled na svoju decu, a ne da idu iza kojekakvih coskova da bi se deca igrala. Mogli su umesto tih ruznih tabli postaviti kojekakve spravice za decu od drveta, tako ne bi narusili prirodu kao sa limom, a kako to izgleda u svetu, valjda znaju sta je internet, ne treba nista da izmusljaju, samo da kopiraju pametne ideje, a ne da zastupaju svoje glupe. Ja sam pre 34 godine dosla iz jednog velikog evropskog grada gde sam provela 10 godina i podizala decu, tamo su bile na svakom koraku sprave za decu, penjalice, klackalice, ljuljaske i sve u strogom centru grada, pesackoj zoni, a sve uklopljeno u arhitekturu i prirodu. Znaci moze se, samo kad se malo mucne glavo. Ovo je moj motiv za potpis, jer sada imam 5 unucadi, a nista se nije promenilo, kad su na trgu ili beze, ili se penju po klupama, a sada i sudaraju sa limenim tablama.A o estetici da ne govorimo, kao i o onim limenim piramidama i korpama koje prazne vise na kandelabrima, prosle godine je bar bilo cveca, tako ce biti i sa tablama, pitanje je dana kad ce i to postati smece na trgu.