ТРАЈНО ЗАБРАНИТИ ЦРНОГОРЦИМА ДА БУДУ НА РУКОВОДЕЋИМ МЕСТИМА У СРБИЈИ!
Иза 9. марта 1991. године и 5. октобра. 2000. године стоје исти налогодавац ! Српски Покрет Обнове |
/ #88 Иза 9. марта 1991. године и 5. октобра. 2000. године стоје исти налогодавац ! Српски Покрет Обнове2015-10-28 11:51Иза 9. марта 1991. године и 5. октобра. 2000. године стоје исти налогодавац ! Српски Покрет Обнове , Црногорци и Запад1 Владан Дугоњић из Липолиста шамарао Споменку Јовић Како је Владан Дугоњић из Липолиста оснивач СПО "разоружао" Споменку Јовић је доказ да иза 9. марта 1991. и 5. октобра 2000. године стоји СПО и Црногорци
06. октобар 2000. године
Како је Владан Дугоњић разоружао Споменку Јовић у РТС-у
Чекао сам десет година
Пропустили смо да ово исто урадимо још 9. марта 1991.
- Помоћу ове справице, она је свако вече у пола осам узнемиравала годинама моју душу - показује тв микрофон, свој "трофеј" Владан Дугоњић, 40-годишњи машински инжењер из мачванског села Липолист код Шапца.
- Ово сам лично отео од Споменке Јовић. Док је још горела Скупштина, они су на само неколико стотина метара монтирали прилоге за други Дневник. Пролетео сам кроз запаљено приземље, долетео до не знам тачног којег спрата и затекао их на самом чину злочина. Није веровала шта јој се дешава, истргнуо сам јој ово из руку, развалио шамарчину и то је једина дама коју сам у свом животу ударио. Могао сам је и убити, ипак успео сам савладати бес, пљунуо сам је после шамара и рекао: "Нека ти даље бог суди, ја сам моје обавио".
У том тренутку видео сам да изводе Комракова, да га "милују" са стране ко стигне и ко га дохвати, видео сам разбијеног Милановића, скупио се ко мука једна. Толико су сви били бедни да су ми се у моменту смучили. Толико су били ниски да је и ударац било сувишно по њима пружити. Колико год су били силни док су "бљували" ватру годинама преко екрана, сада су били толико бљутави да ни честити бес у мени нису могли изазвати.
- После скупштине - наставља даље Владан своју причу, док му је брада још жута од сузавца, а обрве и трепавице спечене од шок бомби - ја сам са Чачанима похитао ка Таковској. Телевизија ми је била већи мерак од саме Скупштине. Војници који су нас сачекали са борним колима испред Телевизије, гледали су нас са симпатијама, са једним сам се онако из затрке изљубио, из саме зграде телевизије полетеле су шок-бомбе. Падао сам и устајао док нисам пролетео ватру и приземљу. Запалио ми се рукав од јакне, један момак из Чачка ме је угасио и наставио сам даље. А они, ко мишићи у рупи завучени, дрхте, знају шта их чека. Ипак, имали смо толико разума да се задовољимо са васпитним мерама шамарања.
- У тренуцима док сам кроз ватру летео, само сам мислио: "Боже колико ноћи је одавде мени јада нанесено. Кренуо сам - наставља своју причу Владан Дугоњић - са својим Шапчанима и у глави ми је била само једна мисао, не вратити се у Шабац необављена посла.
Већ десет година жалим са тим 9. мартом, и тада сам био у јуришу. Тада нисмо успели, ево сада се живот поново вратио у мене. Био сам спреман да у телевизију уђем па макар и без очију остао.
- Четири дана држао сам барикаде на лозничком путу, четири вечери био сам на тргу у Шапцу и увек сам мислио: "Нема од овог свируцања ништа, ваља ићи у престоницу и из рупе извадити зликовце...
И тако и би...
Драгорад В. Мисојчић
преузето из "Гласа Јавности "
Поводом овог текста обратила сам се Удружењу новинара Србије и затражила да сви новинари буду рехабилитовани , јер су жртве Српског Покрета Обнове убаченог у Србију од стране Црногораца америчких кадрова да у Србији створе хаос , пале, руше , уништавају по налогу Запада и пребијају новинаре .
С.Ј.
|
|
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
PROTIV SPOMENIKA DRAŽI MIHAILOVIĆU
Pravda za zatočenog Srdjana Žunića
Peticija da se pas Brankica vrati Fondaciji Vidak
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
Peticija za uvođenje prinudne uprave na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
Ne koncertu Ace Lukasa u Tvrđavi – Sačuvajmo spomenik kulture
Слобода за Андреjа Гњота!
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
Kazna zatvora za ubicu psa iz Admirala Geprata
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Ukinimo putarinu Kovilj-Novi Sad -STOP DISKRIMINACIJI
1068 Kreirano: 2025-07-15
Zabrana ulaska Jelene Karleuše u BiH zbog uvreda žrtvama genocida u Srebrenici"
708 Kreirano: 2025-07-11
Peticija protiv nezakonitog razrešenja direktorke Predškolske ustanove "Rakovica"
409 Kreirano: 2025-07-17
ПРАВДА ЗА НИНУ — Петиција за покретање поступка против дежурне докторке и медицинског особља Дечијег одељења ОБ „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци
1442 Kreirano: 2025-06-29
Peticija za zaustavljanje radova na gradilištu investitora “Mili Company” u Pljevljima
429 Kreirano: 2025-07-06
Sačuvajmo “Pionirski grad” - naš vrtić u šumi!
2409 Kreirano: 2025-06-12
Beneficirani radni staž za zaposlene u predškolskim ustanovama
234 Kreirano: 2024-10-03
Zaustavimo trovanje pepelom – Zaštitimo sela u okolini termoelektrane!
243 Kreirano: 2025-07-08
Izgradnju sprava za vezbanje na otvorenom
69 Kreirano: 2025-07-13
Peticija za unapređenje prava osoba obolelih od celijakije u Republici Srbiji na sigurnu bezglutensku ishranu
1906 Kreirano: 2025-05-27
ZATVARANJE AVENIJE MB
2855 Kreirano: 2025-02-16
Nešin zakon - Za svako dete koje ne sme biti samo broj
855 Kreirano: 2025-06-18
Ukinuti odluku o poreskim zonama u opštini Novi Bečej, jer je neosnovana i vratiti stare zone, kao i ostavka Milenka Garcev predsednika SO Novi Becej
337 Kreirano: 2025-05-13
PROTIV SPOMENIKA DRAŽI MIHAILOVIĆU
4248 Kreirano: 2025-06-24
Peticija za uklanjanje biste Dragana Markovića Palme iz parka Aračlijski potok na Đurđevom brdu.
16 Kreirano: 2025-07-12
Петиција за смену Загорке Доловац
313 Kreirano: 2025-06-26
"Za dostupan prolaz svima – adaptacija podzemnog prolaza na železničkoj stanici Batajnica"
11 Kreirano: 2025-07-15
ПЕТИЦИЈУ ЗА ИЗГРАДЊУ СЕКУНДАРНЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У ДЕЛУ НАСЕЉА БАТАЈНИЦА
171 Kreirano: 2025-07-06
DA SE NE PONOVI 6.OKTOBAR !
11 Kreirano: 2025-07-09
Stop nasilju profesora Lazara Stijaka nad studentima Medicinskog fakulteta!
8595 Kreirano: 2025-06-12