Peticija za ukidanje odluke o promeni smena u osnovnim školama

Quoted post

Gost

#21 Re: Re:

2013-10-07 21:18

#19: - Re:

PONAVLJAM da su deca najbitnija u celoj ovoj prici!!!! Svi ostali koji odluce da rade sa decom (vaspitaci,ucitelji..i sl)treba da funkcionisu( kao i skola) na osnovu potreba  dece!!!Dali ste se ikada okrenuli i pogledali po parku koliko dece je samo???DALI je normmalno da dete prvi razred sedi samo kuci do  pocetka druge smene?PITAMO li se dali je to dete psihicki spremno da prihvati svu odgovornost koju im mi ostavimo(npr zakljucavanje stana)!!!! Polazak u skolu je nesto cega se secamo ceo zivot!!! NARAVNO da deca treba da budu samostalna ali postepeno!!!!!Ne mogu se porediti deca od 7 i deca od 12 god!!!Sto se tice vanskolskih aktivnosti,sluze i za opustanje dece!!! Sta mislite da na zapadu deca ne idu na van skolske aktivnosti iako su ceo dan u skoli????Imam prijateljicu cija cerka na zapadu ide ceo dan u skolu.Naravno da ne uce ceo dan!!!!Pored casova imaju npr tejkvondo,sah,posete biologa!!!!U srbiji kad pomenes produzeni boravak (sa duznim postovanjem)pola ucitelja se najezi!!!!ZASTO? DALI znate da na zapadu ucitelji (koji nisu izasli jos na konkurs za fiksno radno mesto)mole boga da rade i tako zarade poene da bi izasli na konkurs!!!!Ne zelim da potcenim nikoga,postujem svako zanimanje .....ali rad sa decom je ili jesi ili nisi!!!!Mozda je bolje da svi mi roditelji ,nastavnici ,vaspitaci,ucitelji ,stanemo na momenat i popricamo sa nasom vec hiperstimulisanom decom!!!!Mozda ce biti manje tuca,nozeva i slu skolama jer podsetimo se skola je institucija a ne parking na 5 h!!!

Odgovori

Gost

#22 Re: Re: Re:

2013-10-08 06:57:30

#21: - Re: Re:

Slazem se sa vama u mnogo cemu. Cini se da mi ne pricamo o ostim stvarima. U mom gradu mala deca su isla u skolu samo poslepodne i bunili smo se protiv toga. Meni  ne smeta boravak, ali mi smeta da nemam vremena koje mogu da provedem sa svojom decom. I kombinovacu sa boravkom kad budem dosla do toga. A sto se tice skolovanja u inostranstvu da li ste znali da u skandinavskim zemljama decu poducavaju svi koji se za to prijave. Tek ovih godina su poceli da uvode promene u sistem. Zatim da li ste svesni da u americkim skolama ima toliko nasilja upravo zato sto deca nisu kuci sa roditeljima nego po nekim tzv slobodnim aktivnostima. S obzirom da zivimo u zemlji iz koje je mnogo mladih otislo budite svesni da svi poznajemo nekog cije dete sad ode u skole u inostranstvu, a ono sto ja od svojih prijatelja cujem nije ni blizu tom vaseg idealizovanog shvatanju. I sto se tice vaseg komentara o nasim skolama Bogu hvala pa mi sad imamo eksterne komisije koje ce kazniti svaki nas eventualno los rad. Bojim se samo da bi mnogi roditelji ostali bez prava na starateljstvo nad svojom decom kad bi kod nas socijalne sluzbe radile kao na zapadu. Svaka slicnost sa stvarnim likovima je slucajna.