Da ostatak kvalifikacija za EP 2016 igraju "Orlići"

Zbog apsolutnog nepoverenja u FSS, stručni štab i ceo srpski seniorski tim, sada kada je već izgubljena svaka šansa za plasman na EP, mi navijači i ljubitelji fudbala ne želimo da vise gledamo celu ovu farsu.

Svima je jasno da tu više nema fudbala i da je cela struktura FSS, uključujući i prvi tim, zatrovana iznutra. Ne želimo da nagadjamo radi li se tu o politici menadžerstva, o korupciji, o neslozi ili o čemu već. To ionako ne možemo znati, neka se time bavi policija ili sudovi. Ono što želimo je da gledamo FUDBAL. Nedostaje nam. Zašto bismo svi mi, a ima nas nekoliko miliona, trpeli godinama diktaturu čoveka s inicijalima T.K. i njegove hirove?

Očigledno nam niko ne može, ili ne želi, pomoći da vratimo fudbal, da vratimo dobru atmosferu, nadu pred velika takmičenja, okupljanja s ekipom u kraju i na stadionu uz tekme, roštilje, interne kladionice medju drugarima, emocije i uzbudjenje. Sve nam je to oduzeto i zamenjeno nezainteresovanjem, osećajem nemoći i odsustvom želje i nade. Uzeli su nam harizmu!

Jedna je stvar kada tim nije u formi, kada mu ne ide. Uz takav tim smo bili mnogo puta i bićemo uvek. Ovde se ne radi o tome, ovde se radi o "diktaturi idiota", malverzacijama i manipulacijama, o prljavim radnjama, ma kakve one bile. Utakmice su postale teatar, paravan za ko zna šta. Skoro da je naša ljudska obaveza da ne ćutimo. Vidić, Subotić i ostali koji su "otkazali poslušnost" su imali pravo - nisu želeli da neko preko njih pere ruke od prljavih radnji. Nećemo da nam igrači sa stavom i karakterom odlaze!

Ove kvalifikacije su već izgubljene. Možda čak i sledeće, jer je teško zamisliti da se ovaj tim "povampiri" i počne da igra fudbal. Možda tim i nije direktni krivac, ali je učesnik i isteklo mu je vreme. Prokockao ga je. Kako je ceo FSS nesposoban, želimo SAMI da učinimo nešto za naš fudbal. Da, za NAŠ FUDBAL!! Mi smo ti zbog kojih se igra, mi smo ti koji punimo stadione, koji gledamo prenose, koji omogućavamo da se cela mašinerija uopšte vrti.

Zato želimo da na terenu već od sledeće utakmice vidimo borbu, polet, enegriju, želju! Ne želimo više da ignorišemo vesti o utakmicama, da radimo nešto drugo dok prenos traje, a da se posle nerviramo čitajući izrežirane i besmislene izjave. Ne želimo da se sećamo kako smo nekada svi zajedno navijali i voleli fudbal. Želimo da i naša deca gledaju utakmice sa istim žarom i nadom. Želimo da na teren izađu oni koji će nam sve to dati, oni koji su se pokazali, oni kojima verujemo.

Više se ovde ne radi ni o pobedi, ni o bodovima, već o fudbalu, o sportu. Dosta smo bili deo prljavig teatra. Trenutno postoji samo jedan ispravan potez - prvi tim u penziju, "Orlići" u vatru!