Zahtevamo kontrolu prevozničkih firmi i njihovih internih naredbi !!!!

Nick1

2015-12-08 08:16

Uvesti, obaveznu i rigoroznu kontrolu prevoznickih firmi, sto od tehnicke ispravnosti vozila, tahografskih listica,kartica, ugovora o radu..!   Uvesti,platni razred isplate licnog dohotka, dnevnica i svega pripadajuceg po zakonu, sto znaci prekovremeni rad, nocni rad,rad na dan drzavnih praznika....itd,sto se tice zakona o radu!   Krajnje je vreme, da se vlasnici edukuju i ponasaju prema zaposlenima dostojanstveno, u skladu sa moralnim i nacelnim principima!   Jednostavnije receno, da prestanu da se ponasaju Bahato, pohlepno, i kao da samo oni na ovom Svetu postoje, kao da samo oni imaju porodice, kao da samo njihovoj porodicci treba, a za radnika  sta ostane...Sramota!   

Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)

2015-12-12 17:16

Gost

2016-01-02 23:56

Peticiju sam potpisao zato sto sam do skoro bio primoran da vozim mimo svih zakona i normi,pretovari ,lose gume,kocnice itd.Iskreno se nadam da ce ova peticija makar malo doprineti poboljsanju naseg rada.Pozdrav
Dosta je bilo

#29 Re: Gumeni Patak

2016-01-06 19:39

#22: - Gumeni Patak 

Postoji Crna lista poslodavaca prevoznika i tamo su navedene neke od najgorih spedicija a sto se tice kaznjavanja niko nije rekao da se kazne sve firme,čitaj pažljiviije,piše da se kazne one koje primoravaju vozače na vožnju van zakona...Ako su to 5 firmi u Srbiji ili sve NEKA IH KAZNE !!!!!!!!!! A tih npr 100 evra što spominješ,pa normalno da je kriv poslodavac!!! Kao što za krivično delo odgovaran direktni počinilac isto tako postoji pravna kvalifikacija PODRŠKA I PODSTREKAVANJE NA KRIMINAL....Kriminal je voziti van svih ograničenja ali je još veći kriminal podstrekivanje,prećutkivanje zarad poslodavčevog sopstvenog interesa !!!

Dosta je bilo kriminala i samovolje poslodavaca!!!!!!!!!!!

Gost

2016-01-06 20:21

Zato jer nemoze vise da se izdrzi ovo,oni hoce da im se radi za dz

Gost

2016-01-06 21:16

Radim kao vozač u međunarodnom transportu,prijava kao čistačica(ne vrijeđam taj posao,ali mala je) godišnjeg plaćenog nema,krađa dnevnica vozačima itd,itd!

Gost

2016-01-09 23:12

da bi se uveo red u transportnim firmama od kojih i mi vozači živimo a ne samo poslodavci

Gost

2016-01-11 08:33

U cilju poboljsanja uslova rada i bezbednosti u saobracaju potpusujem peticiju!

Gost

2016-01-27 07:07

Vlasnici Prevoznickih firmi terorisu zaposlene vozace. Jedan vozac u autobusu, kamionu i Taxi vozilu je nepodnosljiv rad. Vozac kamiona da bi zaradio za zivot porodice, ne moze da uzme partnera u vozilo jer mu zarada pada ispod proseka za potrosacku korpu. Sam odlazi na put na 4,5,6,7..... dana, i donosi poslodavcu zaradu kao dva vozaca, a sebi nesto iznad prosecnu platu. Vozac Taxi vozila u NS placa rentu na 24/7, pa ih cesto vidim kako spavaju u vozilu da bi im ostala neka zarada minimalne plate. Mnogi nemaju zdravstvene knjizice. Sprega Gradskih vlasti i Taxi mafije je ocigledna. Inspekcije i pravosude su korumpirani.