ОСЛОБОДИТЕ ПОРЕЗА СТАН У КОМЕ ЖИВИМО!

Anonymous

2015-07-13 17:15

zato što u nekim zemljama se ne plaća porez na stan u kome stanujemo, a životni standard im je mnogo veći nego kod nas, znam za Hrvatsku...
zato što mehanizam izračunjavanja poreza nije u skladu sa tržišnom vrednošću nekretnine...

Gost

2015-07-13 20:39

Zato sto smatram da svako ima prava da ima krov nad glavom i da to nije luksuz

Gost

2015-07-13 20:41

Zato sto smatram da svako ima prava da ima krov nad glavom i da to nije luksuz.

Gost

2015-07-14 14:48

Ne moraju građani i penzioneri Srbije od svojih smanjenih plata i penzija da zapuše svaku rupu u budžetu Srbije. Budžet se može puniti i povećanom proizvodnjom, otvaranjem novih radnih mesta, povećanjem izvoza. A može i progresivnim oporezivanjem onih koji su postali "nepristojno" bogati u poslednjih 25 godina. I zato UKINITE POREZ ZA STAN U KOME ŽIVIMO

Gost

2015-07-14 14:59

Zato što je ideja ove peticije prava, jedino normalno rešenje za većinu stanovništva Srbije.

Gost

2015-07-15 13:07

Zato što su mi Već nezakonito umanjili stečeno pravo na penziju,koja je ionako stalno devalvirana,jer nije usklađivana sa rastom inflacije niti je pratila prosečan rast zarada.Takođe evro je stalno rastao, cene su raslezbog toga,a životni standard ne samo nas penzionera,već i svih građana je opadao.Povećana cena strujekoja je imput u ceni koštanja svih proizvoda,povećani su porezi na imovinu iako je cena kvadrata stanbenog prostora značajno snižena.Najavljeno je povećanje cene osiguranja vozila,čime će biti pogođen veliki broj penzionera i građana

Gost

2015-07-22 06:18

Jel mi je muka od haraca i lopova u svim vlastima a posebno ovoj...i jer jedva sastavljamo kraj s krajem a oni vazduh oporezovase..

Gost

2015-07-22 08:08

Zbog zdrave logike i Ljubiše Babića

Gost

2015-07-22 13:39

Zbog teskog finansiskog stanja penzionera u Srbiji!

Gost

2015-07-22 15:39

Pre 45 godina supruga i ja,pomću dva dobijena kredita od Beobanke na 4 godine otplate u svom dvorištu sazidali smo prizemni objekat veličine oko 90 kvadrata bez ičije pomoći,plaćam porez na objekat od prvog dana i ako je podignut bez dozvole.Sada smo oboje penzioneri i porez nam je OPTEREĆENJE na naše dve penzije koje nisu velike i jedva preživljamo !

Gost

2015-07-22 16:19

Po logici lopovske i korumpirane vlasti, porez se može uvesti na svako pokretno i nepokretno materijalno dobro. koje građanin koristi za zadovoljenje životnih potreba. Svaki građanin je za stan u vlasništvu, u kojem stanuje, platio sve poreze prilikom kupovine i uknjiženja, a korišćenje mu ne donosi nikakvu dobit, koja mu može biti oporezovana. Ovaj porez je čist lopovluk i ugrožavanje egzistencije i privatnog vlasništva građanina od strane samovoljne i bahate vlasti.

Gost

2015-07-22 19:46

Nepotrebno pitanje, zar ne? Niko, ponavljam niko, nema prava da nam uzima ono što smo svojim radom do ostvarenja prava na penziju stekli, a koje pravo nam je i inače, tokom rada, stalnim izmenama propisa (uvek na našu štetu), umanjivano. Ovaj poslednji potez aktuelnih vlasti je brutalna otimačina i uz to poraz vladavine prava, jer niko iz pravosuđa nije reagovao.

Gost

2015-07-22 21:44

Zato što ni ja ni suprug neradimo a još uvek nemamo godine za penziju, ja 59 on 62 a nemamo ni pun staž, ja 30 on 28. živimo u kući od 56 m2 a on je nasledio od majke stan od 46 m2 u kojem žive naša deca. Plaćamo porez za kuću umanjen a za stan pun iznos i to je po poslednjem rešenju ukupno 25 hiljada din. Ništa neizdajemo pa da zaradjujemo već nas deca izdržavaju jer ja sam i bolesna a suprug svaštari ali kad ima posla i kad može jer je i njemu načeto zdravlje. Smatram da ako je to stan u kojem živimo mi sami i neizdajemo nikome da ne bi trebali da plaćamo porez. Jer drugi izdaju stanove koje su nasledili a neplaćaju porez ni na novac koji zarade.

Gost

2015-07-23 06:57

Starosni sam penzioner, dugogodišnji novinar, dakle uvek bagatelno plaćana, a silne godine radnog staža mi nisu uplaćene i moja penzija je nešto ispod 20.000 dinara. Vrlo sam ljuta zbog toga. Država mi nudi vaučer od 5.000 din. za godišnji odmor, na koji ja NEMAM s čim da odem, pa mi njihovih 5.000 ama baš ništa ne znači. Peticiju sam potpisala jer smatram da bi trebalo bar da budem oslobođena plaćanja poreza na stan u kome živim, jer, čak ni taj stan nisam dobila od države! To je stan u privatnoj kući koju je podigao moj pokojni otac, opet bez pomoći države, a koji sam ja nasledila. Mislim da je u mom slučaju, a i u mnogim drugim, sličnim, potpuno nelogično naplaćivati porez na stan u kome ljudi žive..

Gost

2015-07-23 09:44

Veoma teški uslovi života, penzije minimalne, jedva se preživljava, dok političari i tajkuni žive bezbrižno a Narod se pati. Nikad viže se nije uzimalo od osiromašenih penzionera i nažalost od nezaposlenog stanovništva. Lako je onda političarima da se hvale da su ,, namakli ,, poreze-kako kažu najviše je do sad uplaćeno, pa nije čudo koliko procenata su uvećali porez na stan.

Gost

2015-07-23 16:33

ja sam invalid u penziji i imam primanja 13200 din ...bilo bi dobro da se bar neko seti da se zaista ukinu porezi onima koji nemaju od cega da placaju.. ma bolje receno imamo mo porez da platimo..al nemamo para da prezivimo...

Gost

2015-07-23 23:19

Dosta vise pljacke ove drzave nad nama obicnim ljudima koji smo dovoljno godina radili i doprineli istoj drzavi,pretrpeli sve sulude politike,svi se nakrali preko nasih ledja a ta ista drzava nece njihove milionske dugove da naplati nego OTIMA od obicnih casnih ljudi.Sramota

Gost

2015-07-25 14:16

Zato jer je nepodnosljivo sto ova drzava radi sa svojim narodom

Gost

2015-07-26 08:52

Svaki građanin naše zemlje zaslužuje dostojanstven život - da bude u stanju da svoje račune plaća i živi dostojno od svojih primanja. Bez svoje krivice, većina je dovedena do ivice opstanka i ponižena nametnutom nemaštinom! Od obećanja političara se ne živi niti se obećanjima mogu plaćati računi...

Gost

2015-07-26 17:55

Zato što kao magistar koji radi 33 godine jedva sastavljam kraj sa krajem i nisam u stanju da sebi priuštim zadovoljenje osnovnih civilizacijskih potreba, jer mi više od pola plate odlazi na račune. Jer su mi smanjili platu za 10%, ali to nije samo "kratkotrajno" smanjenje, to meni smanjuje osnovicu za penziju, tako da ću, ako uopšte doživim penziju, pored ovako restriktivnih mera koje su primenjene novim zakonom, dobijati sumu koja je u nekim slučajevima manja od penzijas srednjoškolaca.
-3
Gost

2015-08-12 23:48

Najmanji porez imaju oni koji su najbogatiji, dok se najvise deru oni koji imaju najmanje.Muka mi je vise od nepravdi u ovoj zemlji bez zakona.

Gost

2015-08-24 09:24

zato sto je sve tacno mada ne verujem da ce uspeti, jer penzioneri ne znace mnogo na tasu vage

Gost

2015-09-16 04:46

to je prava stvar,vlast mora nesto dati ne moze sve uzeti!

Gost

2015-12-18 09:12

Lično sam pogodjena ovom pljačkom za stan u kome živim i koji je moja nasledjena imovina od roditelja koji su ga kupili davnih 60-ih iz sopstvenih sredstava i višegodišnjeg kredita.
U situaciji kad je moja penzija ispod 20 hiljada dinara, polovina odlazi na porez za stan u kome živim.