UKIDANJE TV TAKSE ZA RTS

Kontaktirajte autora peticije

Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji UKIDANJE TV TAKSE ZA RTS

Gost

2015-10-09 10:22

mislim da je dodatno placanje takse ( pretplate ) RTS-u protivzakonito, jer gradjani vec placaju kablovsku televiziju

Gost

2015-10-09 16:22

RTS je državna televizija (u našim okolnostima to znači stranačka), a kada je to tako, i budući da se vlast neće ni po koju cenu odreći tako moćnog propagandnog sredstva, onda je finansiranje iz budžeta najmanje zlo. Pozdrav, Đorđe Vuković

Gost

2015-10-09 16:24

Kome da plaćam i zašto imam kablovsku jer treba lopovima još para nije im dosta pa da deru ovaj narod jos

Gost

2015-10-09 17:21

Dosta mi je repriza i Radosa Bajica

Gost

2015-10-09 19:04

Program RTS-a je nikakav. Tu i tamo može nešto da se probereali generalno je loš. Zaposlenih je previše pa zato i taksa mora biti visoka. Postoji li pravni osnov da mi jednostavno pošalju uplatnice? Šta ako neću da gledam RTS?,...............
TAMARA

2015-10-10 08:19

ZASTO NE GLEDATE VEC POSTAVLJENE PETICIJE, RASTRKACACEMO SE I NISTA URADITI NECEMO, SMISLICE DA NE MOZEMO DA SPOJIMO GLASOVE DAJTE SE PRIDRUZITE OVOJ KOJA PE PRVA POKRENUTA http://www.peticije24.com/spreciti_kradju_rts_od_1_januara

Petar

#7 Princip

2016-02-09 10:20

Овде се ради о принципу. Чак и да је ТВ такса (која не постоји нигде у свету) само 1 динар опет је не треба плаћати и против ње се треба борити.   1995. године опозиција је по налогу са Запада прогурала укидање ТВ претплате, под изговором да она не постоји нигде у свету (што је била лаж). Када су у петооктобарском пучу дошли на власт и ТВ Бастиља постала њихова прћија окренули су плочу и поново увели ТВ претплату (уз изговор да је она постоји у целом свету - што је била и остала пресна лаж), али су је противзаконито везали за рачун за струју. Кад је поскупела струја поскупела је ТВ претплата.

Народно незадовољство је довело до укидања претплате, али је одмах смишљено решење да се прекрсти у таксу. А од 1. јануара 2016 су наплату исте опет везали за струју, иако је Уставни суд рекао своју реч о томе.  

Уместо таксе нека „постпетооктобарци“ који настављају деструкцију Србије започету од стране „петооктобараца“ укину заувек и таксе и претплате и било шта што би могли да смисле и уведу скремблован РТС. Ко хоће да гледа нека плати, па да видимо већ једном колика је заправо гледаност антисрпског РТС-а у Србији.

Неко је поменуо да РТС није фирма која даје услуге него је националана ТВ, па је упоредио са Народним музејом и Народном бибилиотеком. Само је заборавио да нико у тим институцијама не тражи да им сваког месеца плаћамо 150 динара зато што би можда могли да свратимо до њих да их „погледамо“.   Сума сумарум, свега овога не би било да опозиција по налогу са Запада није 1995. захтевала укидање ТВ прептлате уз причу да иста не постоји нигде у свету.

ТВ претплате постоје у неким земљама, а у некима не, чак и у оквиру саме ЕУ имате земље које су или укинуле претплату или је никада нису ни имале.