Podrska Sasku
Kad mu je već određen pritvor red bi bio da istražni sudija obrazloži javno svoju odluku, s obzirom da je odluka izuzetno kontaverzna.
Neko saopštenje i objašnjenje se u ovom slučaju mora dati, jer su posledice izuzetno dalekosežne.
Stiče se utisak da vlast želi da zabrani građanima da se sami brane i da brane svoje porodice, što će pre ili kasnije imati posledice po samu vlast.
I taj sudija verovatno ima decu, pa bi mogao da nam objasni šta bi on radio u takvoj situaciji.
Treba javno postaviti našim sudijama pitanje i tražiti uputstvo - kako se odbraniti, a ne prekršiti zakon? Lako je pametovati iz fotelje.
Re: ?????
zar i Saskova prordica nema neprikosnoveno pravo na zivot??
zivotno pitanje
Treba svi da se zapitamo,cija porodica je sledeca na meti lopova provalnika manijaka itd...
narod treba da uzme pravdu u svoje ruke,policija ja zauzeta maltretiranjem naroda u saobracaju punjenjem budzeta parama od kazni! a da zastiti gradjane to im je poslednja stvar na listi,zato su tu sudovi da stite manijake,razbojnike,lopove,pedofile!!!
SLOBODA ZA SASKA!!!!!!
SRAMOTA
Sramota je sto se uopste dovodi u pitanje ispravnost Saskovog postupka.Sramota je uopste polemisati..On bi trebalo da bude primer svima,kako odbraniti svoj dom i porodicu ,jer onaj ko je odlucio da provali u tudji stan SAM je ugrozio svoj zivot, nije ga ugrozio onaj ko brani svoje.
Najbolje da SVI otvorimo sirom vrata svojih domova, da lopovima bude lakse, da se ne muce da provaljuju.
SRAMOTA...Privodjenjem i stavljanjem u pritvor ovog coveka LEPU smo poruku, kao drzava, poslali svim lopovima i kriminalcima ,ono..''idite , pljackajte , provaljujte , kradite, upadajte u tudje stanove ne sme vam niko nista,.Jer onaj ko pokusa da se brani zavrsice u zatvoru''
Sramota je ova nasa drzava.A i zakon u njoj..A zasto je zakon takav? Pa zato sto su ga lopovi i donosili..
Zakoni moraju da prate nova vremena i prilike
Sadašnji zakon potiče iz doba kada u našoj zemlji gotovo da nije postojao ovakav oblik kriminala i kada je Beograd bio jedan od najbezbednijih gradova na svetu. Sećam se iz detinjstva, kada bi moja majka pred spavanje otišla da zaključa vrata, otac bi je zadirkivao da je previše plašljiva, jer za zaključavanjem jednostavno nije bilo potrebe. Vremena i prilike su se od tada drastično promenili, zakonodavac to mora da shvati i prati! Čovek koji upadne kroz prozor usred noći u vašu kuću svakako ima zle namere. Da li namerava ukrasti, silovati, ubiti, ili sve to zajedno, niko nema u takvim trenucima vremena da istražuje. Takva "istraga" ga može koštati života, jer su u pitanju sekunde. Zato svako u svom domu treba da ima i zakonsko pravo (moralno sigurno ima) da neutrališe uljeza i otkloni pretnju po sebe i svoje najbliže na svaki mogući način. U mnogim zemljama se ovo podrazumeva. Želim da verujem da će ova peticija uticati na to da zakonodavac uvidi kakva je svest većine građana Srbije u vezi sa ovim pitanjem, ispoštuje njihovu volju i promeni zakon na način koji će doprineti da se ljudi osećaju sigurnije u svojim domovima, a time i obeshrabri potencijalne izvršioce ovakvih krivičnih dela.
možda je u mom svjetu drugačije, ali zar ne bi trebalo da bude obrnuto?
ovdje nešto gadno nije u redu, mislim da će ovakve pravne stavke doći zadnje na red na razmatranje jednostano što u toj kategoriji nema mjesta za neke više lične interese.
saša je žrtva u svakom pogledu, žrtva napasnika i žrtva države i trulog sistema.
užas
mislim da je porota od 35 289 članova donela jednoglasnu odluku da NIJE KRIV!
This comment has been removed by the author of the petition.
Reason for the removal: ne istinite informacije
Da nije tužno bilo bi smešno. Zar u ovoj državi treba da čekam da me pljačkaju, siluju ili ubiju da bih ostala čistog obraza, odnosno da me ne stave u haps a ukoliko preživim da preživljavam Tantalove muke na sudu dok se pravda ne dokaže Uopšte, kod nas je zakonodavstvo na vrlo lošem nivou što sam se na ličnom primeru uverila tokom nekoliko zadnjih decenija. Čak neke komšije koje su mi mnogo zla učinile, kada im to kažete, podsmešljivo odgovaraju; tuži me, a u prevodu ne možeš mi ništa. Konkretni primer ne bih navodila, samo da kažem da je je moj jedini sud koji sam vodila protiv komšije koji je izlivao septičku jamu u dvorište moje vikendice trajao je 6 godina da bi posle silnih veštačenja i gomile bačenih para na sudije, advokate i veštake doneta presuda da ne mogu dokazati moje tvrdnje. Stvarno, čujem od većine ljudi u Srbiji je najveći uspeh kako iz nje pobeći. Pozdrav
Prosle godine imao sam provalu u stanu.Lopovi su mi odneli sve vredno sto sam steko u zivotu,policija koja je vrsila uvidjaj mi je rekla sledece:
da imam srece sto sam ziv i zdrav jer da sam zateko lopova u stanu bio bi ili pokojni ili ubica ili invalid.Lopova kad zateknes u stanu treba da mu skuvas kafu i da mu pomognes da iznese stvari koje je spremio da ukrade.Policija mi je predlozila da stvari trazim po buvljacima ili nekim pijacama pa kada ih nadjem da ih uredno pozovem da ne pravim nikakve ekcese.Inace svaki lopov zna svoja prava i da mu ne mozes ama bas nista,ako ga uhvatis na delu nesmes da ga napadnes iako je on spreman da ti oduzme tvoj zivot i zivot tvojih ukucana ulaskom u tvoj stan,ne smes da ga vezes ako si jaci jer je to protiv pravno lisavanje slobode (lopov moze da te tuzi i dobija na sudu kao osteceni)i sve to mu omogucavaju nasi zakoni znaci zasticen je sto posto a ti..........................SLOBODA ZA SASKA ODMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pravda je na tvojoj strani!
SASKO PUSTEN NA SLOBODU!
Zahvaljujuci vama ovaj porodicni covek je ponovo na slobodi.
Sasko je duzan da ne napusta Srbiju i da se svakog 01. u mesecu javlja policiji do okoncanja sudskog procesa.
"Zahvalan sam svim prijateljima, kako onima koje poznajem godinama, tako i ovim novim, kojih ima 40.000. Voleo bih sve da ih upoznam. Želim da se zahvalim medijima i svim ljudima koji su stali u moju odbranu i odbranu moje porodice" , porucio Vam je Sasko.
| This discussion has been closed. |
Pravda Za Saska