Podrska Sasku
SRBIJO, DIGNI GLAS ZA OVOG COVEKA !
Sramotno je da narod Srbije vec nije na ulici i da buntovnicki ne trazi oslobadjanje ovog coveka. Ulica je jedini nacin jer zakon je zatajio. Zar je moguce da Srbija misli samo kako ce da jede i sere uz buljenje u Farmu? Zar je moguce da nam je vaznija kafanska sudbina Predraga Danilovica od sudbine jednog covek koji je branio svoj goli zivot i zivot svoje porodice. Zasto njega ne obidju Dacic i Vucic kao sto su obisli razularenog kosarkasa. Zar moramo biti poznati da bi dobili sansu za pravdom? Povraca mi se od izjava koje daju Slavica Djukic Dajanovic, Sutanovac i jos neki politicari, priznajuci da bi postupili isto, a pri tome u vreme svog politickog uticaja nisu radili nista da promene ovaj zakon koji stiti kriminalce. Koje je to licemerje!
Gde su sad veliki i "uvazeni" Srbi poput Djokovica da dignu glas za pravo ovog coveka?Gde su ti pravdoljubivi Djokisti, da se u tolikom broju okupe na Trgu i da zatraze pustanje ovog nevinog coveka?
Gde je obraz medija koji dozvoljavaju porodici ubijenog kriminalca da javno narice nad njegovom sudbinom, a da pri tome niko od porodice ne zatrazi pustanje coveka koji je ubio u samoodbrani.
I samo da znate: privatni prostor je do 2 m ispred praga vasih ulaznih vrata. Sve u tom opsegu moze se braniti svim diozvoljenim sredstvima. Hocemo u Evropu, a sudimo ljudima koji su ubili u samoodbrani, jer su policajci bili nagluvi i otisli na pogresnu adresu. Hoce li i oni odgovarati?
Ovo je jos uvek sramotno mala brojka za naciju od 7,5 miliona stanovnika. Dizi dupe i glas Srbijo !
B
MORA SE MENJATI ZAKON. AJDE NEK PROBA DA UĐE NA AKO ZNA DA MOŽE BITI UBIJEN!
Krivicni zakon koji regulise nuznu odbranu u ovoj nasoj zemlji je zasnovan na principu;"Ko se maca lati, od njega i umire".Policija ne moze biti stalno 24 casa uz svakog gradjanina Srbije tako da iako se dogodi napad na osobu, ta osoba prirodno mora da se odbrani.E sad, razbojnik je usao u kucu , u kuci je bila njegova porodica (sto u principu nista ne menja osim sto je zalog veci na stetu nesrecnog Saska)u gnusanju i metezu razbojnik je dobio sto je i zasluzio, i u bekstvu 200 m dalje pao mrtav.Nije njega Sasko jurio niz ulicu 200 m i izbadao ga nozem dok ovaj ne umre;
nije Sasko provalio kod njega u kucu pa ga ubio;
nije Sasko mogao da napravi matematicki proracun koliko to udaraca nozem treba da mu uputi da bi odbio napad od sebe spasavajuci zivot sebi ili svojoj porodici;Nije Sasko poznavao razbojnika pa ga pozvao kod sebe da namiri neki dug;Sasko samo zivi kao i svi mi u jednoj nesredjenoj drzavi koja odavno nema i ne postuje osnovna ljudska merila, i dalje ne poznaje kult privatne svojine i odbrane iste, pravosudje koje je ostalo na nivou srednjeg veka, kabasto, sporo, priglupo, neflexibilno,tamnicu kao jedino i prvo sredstvo za svaki slucaj..Promenite glupi zakon o nuznoj odbrani odmah, prvi razbojnik koji dobije metak u tudjoj kuci napadajuci ukucane ce biti dobar primer za svakog sledeceg; Ukucan nastavlja svoj zivot ponosan na odbranu sebe ili svoje porodice a razbojnik...
This comment has been removed by the person who wrote it.
Reason for the removal: autor
Podrška komšiji Sašku,pre mesec dana i meni je neko pokušao da uđe kroz prozor ,ali srećom komšinica koja je u tom trenutku prolazila pored zgrade ga je uplašila i odustao je i pobegao.U tom trenutku u stanu je bio sam moj bolesni i teško pokretan otac,ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da je provalnik uspeo u svojoj nameri.Kada sam čula šta se desilo Saška..prvo što sam pomislila da je u pitanju isti provalnik i da bih verovatno i ja isto postupila da sam ga našla u svom stanu pored nemoćnog i bolesnog oca...u tom slučaju mogu samo da kažem PRAVDA ZA SAŠKA.
| This discussion has been closed. |