Podrska Sasku
Molim lepo, COVEK JE BRANIO SVOJU LICNU IMOVINU I PORODICU. Svaki razbojnik neka je svestan - kroci sa javnog na privatno i budi svestan posledica i rizika. Nema tu mnogo mudrovanja, lopov je upao coveku u stan, nisu se njih dvojica nasli u lokalnom kaficu pa da se dokazuje ko je kriv i da li je prekoracena nuzna samoodbrana. Jel je trebao da dopusti da njega ili nekog clana porodice razbojnik ubije??? Jel ovo normalna drzava?
Re:
Isto bih i ja uradila! Sigurno ne bih mirno cekala dok razbojnik operise po kuci i maltretira mi porodicu!
Re:
#5: different - da, pravo na zivot je neprikosnoveno a taj covek koji je u njegov stan upao ugrozio je pravo na zivot i Saska i njegove porodice. I dok bude zakon ovakav kakav jeste, da brani kriminalce, oni ce konstantno ugrozavati svacije pravo na zivot. Sve govori to da porodica provalnika nije htela da goni Saska zbog ubistva. Cak i oni mogu da zazmure na tragicni ishod.
Zato smatram da bi trebalo razmotriti naš Zakon o zaštiti privatnosti i ličnog života. Nema mi logike, da neko udje u moj stan, a ja nemogu da zaštitim svoje najmilije, sebe i svoju imovinu.
Prema navodima, ako je to tačno, trebao je Saško da traži šrafciger po stanu, da bi se branio istim orudjem, sa čim je i provalnik ušao u njegov stan. To je za mene van pameti. Pa braniću se sa nečim, što mi prvo padne šaka. Tu se nema vremena mnogo razmišljati. Svako razmišljanje, a dodje do kobnog završetka, izadje da je uradjeno sa predumišljajem.
Biće mi drago, ako u našoj lepoj zemlji, ovakvih dogadjaja više neće biti.
| This discussion has been closed. |
nasi zakoni definitivno traze promene ali ne promene da budu za one sto vladaju vec za nas obican narod i narovno da bude "isti zakon za sve ljude"....a posebno o zastiti svoje imovine u svakom smislu