Podrska Sasku
Delfin
Očito da pravo na samopomoć u Srbiji ne postoji kao ni nuzna odbrana,ne kazem da je u redu nekog ubiti ali kako covek da reaguje kad naleti na nekog nepozeljnog gosta nije vidovit,niti je mogao da zna da ovaj nece upotrebiti oruzje,cemu se nadati ako ti je ugrozena sigurnost,ipak mislim da je Sasko odreagovao u strahu i da treba da se brani sa slobode!
Ipak je i on zrtva !
Re:
Nadam se da nikada neces biti u situaciji u kojoj se nasao ovaj covek braneci svoju porodicu i dom, a za Sasaka Bogeskog sam prvi put cuo sada kada se ova tragedija desila. Kako navodis "da je pravo na zivot neprikosnoveno, svima" trebao bi bar da predpostavis da bi provalnik Vlada Mandic, koji iza sebe ima 50 krivicnih prijava, da je imao priliku verovatno povredio i ubio mozda i celu porodicu Bogeski.
U drzavama koje su danas nosioci modernog i humanog drustva, cinjenica da je jedna osoba ubila drugu slucajno, tj. ucinio ubistvo iz nehata, braneci svoj dom i svoju porodicu nikada nebi bila tretirana kao sto se kod nas tretira, a koje su nosioci danasnje shvatanja prava na zivot.
Ovako napisana poruka kao sto je tvoja, je u najmanju ruku nehumana i bez trunke saosecanja prema onome dobrom u coveku i deluje kao da ju je napisala nekakva masina, a ne ljudsko bice.
Popovic Neven
Suvišno je komentarisati da li je čovek trebao da štiti svoju porodicu i svoj mukom i poštenim rmbačenjem stečeni imetak! Naravno da ti je u tim momentima pomućena svest i da kada se boriš za goli opstanak ne možeš mnogo da razmišljaš hoćeš li kriminalca mnogo ili malo povrediti! Drugo je pitanje zašto je čovek sa 50 KRIVIČNIH prijava na slobodi? Gde je tu sistem? Ažurni su samo u ovakvim slučajevima! "Svaka čast" i zakonodavnoj i izvršnoj vlasti! Dokle više da se pošten čovek oseća kao građanin drugog, pardon, trećeg reda, i kakvu poruku nam šalju? Ne isplati se biti ispravan u bilo kom pogledu, je l' to? U svakom slučaju, ja bih isto, ako ne i gore reagovala jer znam da nas niko drugi neće zaštititi! Na žalost svih nas! Bezuslovna podrška Sašku i njegovoj porodici!
Brat Saska Nije Kriv..U nekim zemljama, legalno je nositi oružje (na primer noževi, pištolji ili sprejevi) u cilju samoodbrane. U drugim zemljama za tako nešto je potrebna dozvola, ili zakon zabranjuje nošenje oružja. Ograničenja za korištenje oružja za ličnu zaštitu su izvor kontroverznih situacija u mnogim zemljama, dovodeći u vezu prava na samoodbranu sa borbom protiv nasilnih zločina kroz oganičavanje pristupu uobičajenom oružju koje izvršioci statistički najčešće koriste.
Svakodnevni objekti iz okruženja, kao što su bejzbol palice ili dezodoransi, mogu takođe biti korišteni kao improvizovano oružje za samoodbranu. Ipak, vrlo je verovatno da neće biti efikasni poput oružja napravljenog baš sa tom namenom.
| This discussion has been closed. |
Re:
#3299: -
a niko ne prica o tome da je taj narkoman prvi zario sasku taj isti srafciger!