ТВ ДУЕЛ: Александар Вучић - Елиот Истинић (РТС1 или ТВ ПИНК)

LOLA

/ #28

2014-11-02 08:55

Gledam broj potpisnika peticije, gledam statistiku...pomak je očigledan ali sporo to ide, presporo. Gubitak u vremenu je nenadoknadiv kako za društvo tako i za nas pojedince. UJEDINIMO SE OKO OVE PETICIJE I IDEJE, MOŽEMO MI TO, ne dozvolimo da nas više gazi ko kako i kada hoće! Pa pogledajte gde nas vode i šta od nas prave, pa nismo zaslužili mi to, kao narod nismo. Hoćemo li zaista dozvoliti da se SLAVI BOŽIĆ KAD MU VREME NIJE? JESMO LI MI SRBI ILI  stoka koju vodaju okolo naokolo pa onda na njihovo pojilo? JA SAM ZGROŽENA, zašto uvek MI, zašto se neko NAMA ne približi? ZAŠTO DA BOŽIĆ NE SLAVIMO ZAJEDNO ALI 7JANUARA ? Zašto da gazimo sami sebe, svoju veru, tradiciju i vekovima negovane običaje?! JULIJANSKI KALENDAR koristio se u celoj Evropi do XVI veka, kada su se neke države odvojile i prešle na Gregorijanski..uveo ga je JULIJE CEZAR...dakle ONI SU SE ODVOJILI OD NAS, NE MI OD NJIH i zašto onda da MI menjamo i prilagodjavamo se nekome? Pa mi menjamo onda sve, onda ostaje samo pokatoličenje, to je dakle sledeći korak. Pa mogu da zaborave odmah ovu budalaštinu od ideje.                                                                                                                                            NA PRVOM VASELJENSKOM SABORU U NIKEJI 325 GODINE, hiršćanska crkva je  PRIHVATILA Julijanski kalendar kao svoj zvanični kalendar !!! To su činjenice, to je istorija, nepromenljivo je..i kome sada i zašto  treba ovako nešto? I da li SPC čini narod ili sveštenstvo ogrezlo u pošasti savremenog sveta ?      Dali oni propovedaju veru samo zbog nas ili bi i oni trebalo da se plaše BOGA? Ne bi im bila u koži kada dodju na ispovest kod SVETOG PETRA, pa za njih smo mi bezgrešni i nevinašca, bebe. SRAM IH BILO.