Peticija za ukidanje odluke o promeni smena u osnovnim školama
Quoted post
Gost |
#25 Re: Re: Re: Re:2013-10-08 18:50Verujte mi pricamo o istim stvarima!!!I sami rekoste da se prilicno slazete sa mojim razmisljanjima!!!Kao sto rekoste,deca u vase gradu su isla stalno popodne ...zasto ?To verovatno niko ne zna da objasni!!!ZNACI deca su bila pre podne SAMA a vi ste ih vidjali samo uvece.....Na svu srecu uspeli ste da se izborite protiv te ludosti ili ljudske gluposti!!!Takve greske odraslih se na zapadu(bar iz mog iskustva)tretiraju kao zaostalost jer dete je SVETINJA!!!!Nikako ne zelim da idealizujem zapadni nacin skolovanja koji ima problema ,i koji se trenutno inspirise nasim skolama verovali ili ne!!!Ali oni uspeju i da ga promene a u Srbiji je sve problem pa cak i tamo gde ga nema!!!Ponavljam ne zelim nikako da idealizujem zapad (imam licno iskustvo) ali je zapad ipak mnogo ispred nas u svakom pogledu ne zato sto je narod inteligentniji nego sto je nacin razmisljanja,mentalitet drugaciji!!!Sto se tice nasilja u Americi to sigurno ne zavisi od slobodnih aktivnosti ,i sami znate da je bitan kvalitet a ne kvantitet provedenog vremena sa decom!!!Sto se Tice rada skola ne treba nikakva kontrola mi imamo dobre skole,ali mentalitet je pojedinih je ostao kao pre 40 god (jer im tako odgovara)!!!Nazalost ulaze se novac na zabave ,balove prosvetara a ne na sigurnost nase dece i renoviranje skola !! Poptpuno se slazem sa Vama za socijalne sluzbe i njihov rad kod NAS!!Evo vam samo jedan primer mojoj prijateljici je stiglo obavestenje od skole, da ukoliko se roditelji ne pojave 10 min posle zvona(uciteljica izvodi decu u dvoriste i predaje im decu) skola automatski ima pravo da zove policiju!!!Jer skola je institucija,koja dete po zakonu ne sme da ostavi da ode samo...!!!! A u srbiji dete je cesto samo pre ili poslepodne!!!! |
Odgovori
Gost |
#26 Re: Re: Re: Re: Re:2013-10-08 19:16:47Na zalost mi imamo jako puno dobrih zakona vezanih za skolstvo koji se ne primenjuju. Greska je sto svi iz nekih razloga cute i nece nikom da se zameraju. Oni koji nesto i kazu (iz licnog iskustva) budu najcrnji. Sto ne znaci da cu cutati ako vidim nesto lose. Lose sam se izrazila po pitanju slobodnih aktivnosti. Kvalitet jeste bitan, ali ono sto je problem jeste kako ga odrzati posle celog dana obaveza i posla. Zato meni odgovara da se menjaju smene, jer konacno mogu da prosetam sa svojom decom poslepodne i da provedem lepo vreme sa njima. Meni je to bitno. Kod mene u gradu svi prave paniku sto ce se deca od petog do osmog razreda vracati kuci po mraku.Nije lako ,svi se mi brinemo,ali mi je mnogo strasnije kad vidim ove malene da nocu idu sami. Takodje je tu i ostajanje kod kuce bez ikog odraslog prepodne. A o tome kao da niko ne razmislja. Svesna sam da je potrebno mnogo prilagodjavanja i da to nije lako izvodljivo u svim skolama, ali treba da budemo ljudi i da pokusamo da shvatimo jedni druge. Izabrala sam taj posao,jer ga volim( volela bih da svako moze da radi ono sto voli), ali sam isto tako izabrala i da imam svoju decu. Za ovih 10 godina koliko sam u prosveti nisam uzela dan bolovanja, A decu sam ostavljala zenama na cuvanje,jer nemam baka servis. I jako me zaboli kad ljudi kritikuju nas rad, a verujte da u mojoj skoli ne znam nikog ko ide na bolovanje zbog svoje dece. Naravno da nije svuda tako i to je zalosno. Srecom cini mi se da je to krenulo na bolje. A sto se tice kontrola ja ih ne shvatam tako strasno. Treba da ih bude, jer na taj nacin imamo sanse da popravimo sve sto ne radimo dobro. I jos nesto, smeta mi sto sa zapada ne pokupimo nista dobro, eto nisam ni znala za to zvanje policije u slucaju da se roditelj ne pojavi. Prakticno i dobro osmisljeno, ali dok to dodje do nas mnogo ce vode proci. |
PROTIV SPOMENIKA DRAŽI MIHAILOVIĆU
Pravda za zatočenog Srdjana Žunića
Kazna zatvora za ubicu psa iz Admirala Geprata
Peticija za uvođenje prinudne uprave na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru
Ne koncertu Ace Lukasa u Tvrđavi – Sačuvajmo spomenik kulture
Слобода за Андреjа Гњота!
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
Peticija da se pas Brankica vrati Fondaciji Vidak
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
PROTIV SPOMENIKA DRAŽI MIHAILOVIĆU
4242 Kreirano: 2025-06-24
Sačuvajmo “Pionirski grad” - naš vrtić u šumi!
2388 Kreirano: 2025-06-12
🛑 STOP reviziji istorije: Zahtijevamo protest 13. jula i hitno usvajanje zakona o zabrani fašističkih organizacija i simbola!
1506 Kreirano: 2025-06-16
ПРАВДА ЗА НИНУ — Петиција за покретање поступка против дежурне докторке и медицинског особља Дечијег одељења ОБ „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци
1247 Kreirano: 2025-06-29
Nešin zakon - Za svako dete koje ne sme biti samo broj
849 Kreirano: 2025-06-18
Zabrana ulaska Jelene Karleuše u BiH zbog uvreda žrtvama genocida u Srebrenici"
697 Kreirano: 2025-07-11
Stop nasilju profesora Lazara Stijaka nad studentima Medicinskog fakulteta!
8591 Kreirano: 2025-06-12
ZAUSTAVI ŠIRENJE BEOGRADA NA VODI
5464 Kreirano: 2025-05-25
Hitno uklanjanje mobilne bazne stanice
468 Kreirano: 2025-06-19
PODRŽI BUDUĆNOST OBRAZOVANJA: ZAHTEVAMO KONKRETNE MERE!
3237 Kreirano: 2025-02-07
Peticija za zaustavljanje radova na gradilištu investitora “Mili Company” u Pljevljima
344 Kreirano: 2025-07-06
Петиција за смену Загорке Доловац
306 Kreirano: 2025-06-26
Smanjiti cenu karte na gradskom bazenu u Velikoj Plani
251 Kreirano: 2025-06-19
Zaustavimo trovanje pepelom – Zaštitimo sela u okolini termoelektrane!
237 Kreirano: 2025-07-08
ПЕТИЦИЈУ ЗА ИЗГРАДЊУ СЕКУНДАРНЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У ДЕЛУ НАСЕЉА БАТАЈНИЦА
171 Kreirano: 2025-07-06
PETICIJA ZA RASKIDANJE UGOVORA GRADA NOVI PAZAR I TABLOIDA INFORMERA
198 Kreirano: 2025-06-04
ZA PRAVEDNIJE CENE KOMUNALNIH USLUGA - IGAZSÁGOSABB KOMMUNÁLIS SZOLGÁLTATÁS ÁRAKÉRT
155 Kreirano: 2025-06-16
Djeca iz OS "Oktoih" ne smiju biti premjestena u druge skole!
152 Kreirano: 2025-06-18
Ne koncertu Ace Lukasa u Tvrđavi – Sačuvajmo spomenik kulture
1567 Kreirano: 2025-06-08
Pozivamo vas da potpišete peticiju za postavljanje filtera za vodu u osnovnim školama u Čoki zbog prevelike koncetracije arsena
125 Kreirano: 2025-06-22