Peticija za ukidanje odluke o promeni smena u osnovnim školama
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Peticija za ukidanje odluke o promeni smena u osnovnim školama
Gost |
#26 Re: Re: Re: Re: Re:2013-10-08 19:16Na zalost mi imamo jako puno dobrih zakona vezanih za skolstvo koji se ne primenjuju. Greska je sto svi iz nekih razloga cute i nece nikom da se zameraju. Oni koji nesto i kazu (iz licnog iskustva) budu najcrnji. Sto ne znaci da cu cutati ako vidim nesto lose. Lose sam se izrazila po pitanju slobodnih aktivnosti. Kvalitet jeste bitan, ali ono sto je problem jeste kako ga odrzati posle celog dana obaveza i posla. Zato meni odgovara da se menjaju smene, jer konacno mogu da prosetam sa svojom decom poslepodne i da provedem lepo vreme sa njima. Meni je to bitno. Kod mene u gradu svi prave paniku sto ce se deca od petog do osmog razreda vracati kuci po mraku.Nije lako ,svi se mi brinemo,ali mi je mnogo strasnije kad vidim ove malene da nocu idu sami. Takodje je tu i ostajanje kod kuce bez ikog odraslog prepodne. A o tome kao da niko ne razmislja. Svesna sam da je potrebno mnogo prilagodjavanja i da to nije lako izvodljivo u svim skolama, ali treba da budemo ljudi i da pokusamo da shvatimo jedni druge. Izabrala sam taj posao,jer ga volim( volela bih da svako moze da radi ono sto voli), ali sam isto tako izabrala i da imam svoju decu. Za ovih 10 godina koliko sam u prosveti nisam uzela dan bolovanja, A decu sam ostavljala zenama na cuvanje,jer nemam baka servis. I jako me zaboli kad ljudi kritikuju nas rad, a verujte da u mojoj skoli ne znam nikog ko ide na bolovanje zbog svoje dece. Naravno da nije svuda tako i to je zalosno. Srecom cini mi se da je to krenulo na bolje. A sto se tice kontrola ja ih ne shvatam tako strasno. Treba da ih bude, jer na taj nacin imamo sanse da popravimo sve sto ne radimo dobro. I jos nesto, smeta mi sto sa zapada ne pokupimo nista dobro, eto nisam ni znala za to zvanje policije u slucaju da se roditelj ne pojavi. Prakticno i dobro osmisljeno, ali dok to dodje do nas mnogo ce vode proci. |
Gost |
#272013-10-09 19:46Nadam se da će se skupiti 30 000 potpisa, tj. da u Srbiji ima bar toliko razumnih ljudi. |
MAX |
#28 NE PROPUSTITE, UKLJUČITE SE U DISKUSIJU!2013-10-09 21:25Pogled na obrazovanje u Srbiji 1. deo - Tekst možete pročitati, klikom na sledeći link - http://igorvlahovicigor1.blogspot.com/2013/09/pogled-na-obrazovanje-u-srbiji-1deo.html |
Gost |
#292013-10-10 05:29Niko od odgovornih ne spominje promenu školskih programa koji su sve gori. |
Gost |
#302013-10-10 11:05Pozdravljam inicijativu koju ste pokrenuli. Mislim da su i argumente koje ste u naveli sasvim realni i u redu. Želim da ova inicijativa uspe. |
Gost |
#312013-10-10 11:52Dosta sa samovoljom vlasti i ljudi koji nisu sposobni za skolstvo. |
Gost |
#332013-10-10 14:51JA SAM PRE MNOGO GODINA ISAO U SKOLU,TADA SMO BILI U PRVOJ SMENI ,MADA SMO TADA BILI PUNO VISE DECA NEGO SAD.TO JE SAMO HIR POLITICARA DA KOBAJAGI NESTO RADE I CINI IM SE DA JE TO REFORMA SKOLSTVA ! |
Hajrudin |
#342013-10-11 10:07Nije ovo reforma skolstva, nego je ovo doneto da bi se prilagodilozakonima EU. Medjutim problem su roditelji, a ne deca i ucitelji,nastavnici.Roditelji hoce da naprave nesto sto njima odgovara i da prilagode vreme kada ``sami`` imaju slobodnog vremena, jer ne zele obavezu.E o tome se radi. Ako cemo realno pa ta skola Nikolaj Velimirovic je zaposlila ucitelje i nastavnike po politickoj liniji ( mada vecina skola isto), ali u ovom gradu kao da ne postoji nijedna druga skola nego samo Nikolaj Velimirovic. A realno nastavni kadar je katastrofalan ( sem par izuzetaka ) |
Gost |
#35 Re:2013-10-12 09:39Postovani Hajrudine, hvala na ovom komentaru. Citam ovu diskusiju i ne mogu da verujem koliko ljudi ne mogu da razmisljaju. Svi se sad razmecu nekom brigom i decijim pravima, a gledaju samo na svoje vreme i na svoju decu. Kod nas je isto uvedena promena smena i nema problema. Kad ovo citam imam utisak da samo deca u Sapcu idu u muzicku ili na druge aktivnosti. Deca kod nas takodje pohadjaju sve te aktivnosti, a neki roditelji vecih djaka nam govore da sad njihova deca konacno uce,imesto landranja po gradu. I pobogu nije kao da im se smena promenila zauvek nego na nedelju dana. Svesna sam da treba prilagodjavanja i da nije lako ali nista u zivotu nije lako. Poslednjih 5 godina moja porodica na sve moguce nacine uspevala je da se prilagodi smeni koja nam nije odgovarala i nismo pravili nikakav problem. Necu ni da pominjem koliko smo placali zene da nam cuvaju decu jer nismo mogli da budemo sa njima zbog posla. Shvatite da nije lako ostaviti malu decu da budu stalno sama prepodne. I strasno je da se vracaju uvece sama. I dodala bih samo jedno, zar ne mislite da je moguce da su ovo pokrenuli nastavnici koji vise ne mogu da drze dodatne privatne casove. A najlakse je pozvati se na decja prava. Sramota. |
Mama |
#36 Zakon2013-10-16 19:37Ja se pitam kako je moguće da je grupi nezadovoljnih,neobrazovanih,iskompleksiranih ljudi(većina njih),koji ne znaju kako drugačije da se istaknu, dozvoljeno da dignu toliku dramu oko promene smena?!Zašto svako ne radi svoj posao? Otišli su predaleko.Ovde se više ne radi o promeni smena,već o nekoj njihovoj ličnoj borbi,Bog te pita više za šta? Samo su oni roditelji i oni znaju sve-oni su i profesori,učitelji,pedagozi,sociolozi,lekari,psiholozi(jednom rečju opšta praksa)!Dali su sebi za pravo da svašta pričaju o učiteljima i to veoma ružnim rečnikom, a ne mogu da ne spomenem i članak koji je izašao u lokalnim novinama pod nazivom "Poludele učiteljice" koje trebe da idu na lečenje jer su j...... nenormalne uz gomilu laži i osuda! Odvratno!!!Sramota!!!Ja ne mogu da podržavam takve ljude i neću dozvoliti da moje dete ne poštuje svoju učiteljicu,a sutra nastavnike i profesore,jer smatram da je to veoma,težek i zahtevan posao. |
Gost |
#37 Re: Zakon2013-10-16 19:46Postovana gospodjo, to sto Vi smatrate da je vecina roditelja (i to neobrazovanih!) sve ovo pokrenula da bi se istakla govori vise o Vama nego o tim ljudima. Ne znam za pomenute clanke i osudjujem svako vredjanje po pitanju bilo cega ali upravo to isto i Vi radite. Postovanje misljenja i razlicitosti bi trebalo da bude odlika svih nas! Niti mislim da je sve ovo pokrenuto radi "isticanja" niti da svi treba da se sloze oko same ideje. Ne znam kako Vi radite ali znam da i odraslima ne odgovara da nedeljno menjaju smene. Sta onda reci za decu?! Mozda da razmislite malo o tome? |
Mama |
#38 Re: Re: Zakon2013-10-16 20:48Poštovana gospodjo ili gospodine,ne moramo svi da se složimo oko iste ideje! Nemam ništa protiv promene smena ,ako su takvu odluku doneli oni koji više znaju od mene i smatram da je pošteno da svi imaju iste uslove za rad. Za Vašu informaciju, smene u školama kod nas se menjaju na mesec dana, ne na sedam, a ja radim od 8.00 do 16.00. Moje dete sasvim normalno funkcioniše i obavlja svoje aktivnosti i od kada je promenilo smenu. Ne bih se ni sad mešala, da mi ne smeta nepotrebna ujudurma u koju je sve ovo prešlo, a koju pravi nekolicina ljudi iz dotične škole bez ikakve potrebe!Potrudite se da pročitate i čujete šta dotična gospoda piše i priča, kakav rečnik koristi, pa će Vam biti jasno da to više nema nikakve veze sa promenom smena! Pošto živim u ovom gradu mogu slobodno da kažem da ljudi koji ovde najviše "prosipaju pamet", nisu pozvani po svom obrazovanju da to rade! Potrudite se i da čujete šta kažu i pišu lekari,psiholozi, pedagozi...Možda da razmislite malo o tome? |
Gost |
#39 Re: Re: Re: Zakon2013-10-16 20:58U nasem gradu se smene menjaju svake nedelje. Niti sam iz Vaseg grada niti imam veze sa pomenutima. Ovde sam, pre svega, kao roditelj kom ne odgovara da nedeljno navikava dete, menja zene koje ce dete da cuvaju dok sam ja na poslu u vreme u koje i Vi radite, da nemamo vikende jer moramo da nadoknadimo propusteno, da smo sve vanskolske aktivnosti zaustavili jer je nemoguce organizovati se,......., da ne nabrajam dalje. Kako god pisali lekari, pedagozi, psiholozi teorijski sve izgleda sjajno i bajno ali prakticno je potpuno drugacija situacija. Najveci problem je da ti "istaknuti, umisljeni, bezobrazni" koje ste Vi pomenuli nisu digli dupe, da prostite, iz fotelja i proveli neko vreme na terenu ali su zato doneli Zakon. Kao, uostalom, svugde kod nas. Cast izuzecima. |
marii |
#40 Re:2013-10-17 20:47Draga uciteljice,Vase poslepodne na poslu je mnogo krace od nastavnickog poslepodneva.Da ne pominjem radno vreme vecine od 9 do 17h.I nemojte, molim Vas, potencirati na dobrobiti dece,ne interesuje to Vas,bitni su Vasi interesi.A magican boravak,je jos jedno radno mesto za nekog Vaseg kolegu... |
Gost |
#41 Re: Re:2013-10-17 21:27Kad ste me vec prozvali da Vam kazem. Ja sam nastavnik. Svakog dana imam po pet casova jer predajem engleski jezik u prvom ciklusu obrazovanja. Moje kolege koje rade sa vecom decom imaju pauze i nemaju pet casova svaki dan. A Vama bi mozda bilo bolje da malo od ucitelja koje toliko nipodastavate naucite nesto o tome kako treba raditi sa decom. Mislim da je sramota to sto govorite i pisete. Ja Vama govorim kao roditelj i manite me tih prica o poslu od devet do pet. Ja putujem na posao 36 km u jednom pravcu,tj 72 km dnevno. Prema tome sigurno mi dan traje duze od Vaseg dragi nastavnice ili nastavnice. A dobrobit dece upravo Vi potencirate ovom izvinite glupom inicijativom za ukidanjem odluke o promeni smena. Da li Vam je palo na pamet koliko je ruzno to sto ljude na ulici vuku za rukave da nesto potpisu. Za ovih dve nedelje koliko pratim ovu temu potpisalo Vam se ovde 148 ljudi. Da nije to mozda znak da promena smena odgovara velikom broju ljudi? Ajde vise odrastite. |
Ilke |
#42 Re: Zakon2013-10-19 20:34
Hajde molim te da se nadjemo ti i ja ZAKONU da ti objasnim zasto je ovo lose po decu i po roditelje! |
Ilke |
#43 Re: Re: Re:2013-10-19 20:39Dragi nastavnice ja svaki dan putujem 200km na posao u oba pravca i razumem kada neko brani svoju profesiju ali vi ga bas preteraste. Ja moje dete vidjam vikendom zbog ovakvog nacina odlaska u skolu. Ujutro u 6 sam u autu da big u osam stigao na posao, radim do 17 i u 19 sam kuci. Da li je vase radno vreme gore od mog i vecine roditelja i da li nasoj deci odgovaraju ove promene smena vi niste uopste merodavni. nadam se da opet necete da pokrenete neki strajk sa nebuloznim zahtevima kao i sve ove godine. A sami ste rekli, da imate svega 5 casova dnevno pa ponozite to sa 45 minuta sa malim i velikim odmorima i pronadjite se u svemu tome u odnosu na nas. Sramota je od Vas kao prosvetnog radnika da pisete nebuloze. I mi Vama i vama slicnim poveravamo nasu decu!? |
Gost |
#44 Re: Re: Re: Re:2013-10-19 21:59Postovani, zao mi je zbog vaseg radnog vremena, ali ne zaboravite da smo sami birali cime cemo se baviti. Dok se smene nisu menjale i ja sam svoju decu vidjala samo vikendom, jer sam ih ujutru odvodila u 7 u vrtic a kuci dolazila u sedam uvece. Posto su male one su vec u osam u krevetu i tako svaki dan. Sad makar imam tu srecu da ih dve nedelje mesecno vidjam kako dolikuje i kako bih volela da i vi mozete da vidjate svoju decu. Jedino mi nije jasno kako ste ranije vidjali decu cesce kad vam je radno vreme takvo kakvo je. A sto se tice strajkova meni je zao sto vi ne pokrenete neki svoj strajk kako biste poboljsali svoj i polozaj svoje porodice. U Srbiji su svi navikli da cute i trpe i kad neko nesto i preduzme onda ga svi napadaju. A sto se tice toga kome poveravate decu tu ne mogu da vam pomognem. Dace Bog pa ce u Srbiji uskoro biti moguce da ih skolujete kod kuce pa vise necete morati da se bojite da ih upropastavamo. |
Gost |
#452013-11-13 11:07Sve pohvale za nju!Moramo pomoci nasoj deci. U Prokuplju " borba " jos traje.Promena je odlozena za 1. decembar. Ne zelimo da do nje dodje. Istrajacemo! |
mamam |
#462014-10-06 16:49sta ce te sa djacima koji putuju ,stariji dzaci minimalno imaju po 10 str da nauce a manji ubio me bog ako iamju 2 str...djaci cekaju bus de ce to vreme da provede na ulici |
|
PROTIV SPOMENIKA DRAŽI MIHAILOVIĆU
Pravda za zatočenog Srdjana Žunića
Kazna zatvora za ubicu psa iz Admirala Geprata
Peticija za uvođenje prinudne uprave na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru
Ne koncertu Ace Lukasa u Tvrđavi – Sačuvajmo spomenik kulture
Слобода за Андреjа Гњота!
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
Peticija da se pas Brankica vrati Fondaciji Vidak
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
PROTIV SPOMENIKA DRAŽI MIHAILOVIĆU
4242 Kreirano: 2025-06-24
Sačuvajmo “Pionirski grad” - naš vrtić u šumi!
2388 Kreirano: 2025-06-12
🛑 STOP reviziji istorije: Zahtijevamo protest 13. jula i hitno usvajanje zakona o zabrani fašističkih organizacija i simbola!
1506 Kreirano: 2025-06-16
ПРАВДА ЗА НИНУ — Петиција за покретање поступка против дежурне докторке и медицинског особља Дечијег одељења ОБ „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци
1248 Kreirano: 2025-06-29
Nešin zakon - Za svako dete koje ne sme biti samo broj
849 Kreirano: 2025-06-18
Zabrana ulaska Jelene Karleuše u BiH zbog uvreda žrtvama genocida u Srebrenici"
697 Kreirano: 2025-07-11
Stop nasilju profesora Lazara Stijaka nad studentima Medicinskog fakulteta!
8591 Kreirano: 2025-06-12
ZAUSTAVI ŠIRENJE BEOGRADA NA VODI
5464 Kreirano: 2025-05-25
Hitno uklanjanje mobilne bazne stanice
468 Kreirano: 2025-06-19
PODRŽI BUDUĆNOST OBRAZOVANJA: ZAHTEVAMO KONKRETNE MERE!
3237 Kreirano: 2025-02-07
Peticija za zaustavljanje radova na gradilištu investitora “Mili Company” u Pljevljima
344 Kreirano: 2025-07-06
Петиција за смену Загорке Доловац
306 Kreirano: 2025-06-26
Smanjiti cenu karte na gradskom bazenu u Velikoj Plani
251 Kreirano: 2025-06-19
Zaustavimo trovanje pepelom – Zaštitimo sela u okolini termoelektrane!
237 Kreirano: 2025-07-08
ПЕТИЦИЈУ ЗА ИЗГРАДЊУ СЕКУНДАРНЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У ДЕЛУ НАСЕЉА БАТАЈНИЦА
171 Kreirano: 2025-07-06
PETICIJA ZA RASKIDANJE UGOVORA GRADA NOVI PAZAR I TABLOIDA INFORMERA
198 Kreirano: 2025-06-04
ZA PRAVEDNIJE CENE KOMUNALNIH USLUGA - IGAZSÁGOSABB KOMMUNÁLIS SZOLGÁLTATÁS ÁRAKÉRT
155 Kreirano: 2025-06-16
Djeca iz OS "Oktoih" ne smiju biti premjestena u druge skole!
152 Kreirano: 2025-06-18
Ne koncertu Ace Lukasa u Tvrđavi – Sačuvajmo spomenik kulture
1567 Kreirano: 2025-06-08
Pozivamo vas da potpišete peticiju za postavljanje filtera za vodu u osnovnim školama u Čoki zbog prevelike koncetracije arsena
125 Kreirano: 2025-06-22