Peticija protiv zabrane fizičke kazne
Quoted post
Dara |
#7 fizicka kazna2011-08-02 23:34Kada samo cujem ime ove peticije ja se sva najezim... U jednoj recenici gde se navodi znacenje "fizicke kazne", pise da je potrebno kad dete ne razume da je u opasnosti!!??? Znaci da bi moje dete to shvatilo moram prvo ga udarit a ne recima da mu kazem da nesme prolaziti put na crveno!!??!!! Kad mi se dete, zivo iz opasne situacije vrati... Prvo da ga udarim da se ne ponovi??!!! Ili da ga zagrlim od srece sto mi se zivo vratilo???!!!! |
Odgovori
G |
#8 Re: fizicka kazna2011-08-03 12:53:12Pročitajte još jednom šta je fizička kazna. Pogrešno interpretirate i vadite reči iz konteksta. Inače to što ćete ga izgrliti kada nije podleteo pod auto nakon što vam se otrgao iz ruku, upravo znači detetu koje nije sposobno da razume da odobravate takvo ponašanje... Ma koliko da ste srećni što je živo, kada ga zagrlite ono dobija poruku da je dobro postupilo jer mu pokazujete isključivo ljubav ( a ne strah, zabrinutost, šok...) posle pogrešno učinjenog dela, umesto da mu date do znanja da to više ne radi, očekujte da dete to sledeći put pokuša kad bi se grlio sa mamom opet i video mamu srećnu... |
Petar |
#17 Re: fizicka kazna2011-08-18 16:27:34Da Daro ti ga zagrli i tako mu daj pohvalu na ponasanje koje ga moze dovesti u jako opasnu situaciju. Ja mislim da je bolje pecnuti ga po guzi nego da ga udari auto, ali svako ima pravo na svoje misljenje a tako i ti. Fizicka kazna nije isto sto i fizicko zlostavljanje. Bas zato sto ga volim ja ga pecnem po guzi 1-3 puta blago sa vrhovima prstiju uz objasnjenje zasto sam to uradio. Pozdrav.
|
Gost |
#95 Re: fizicka kazna2014-11-13 12:32:14Ocigledno niste razumeli tekst, iako je nasiroko i vrlo strucno objasnjena svaka teza. Izvinite, ali ja se najezim kada udjem u supermarket ili koju drugu prodavncu i ugledam sledeci prizor: dete vristi, otima se, insistira da mu se nesto kupi...a roditelji, sve na fin nacin pokusavaju da smire situaciju...sve dok se ne umesa neko sa strane..npr. ja! Ili bahata deca u prevozu, na ulici itd...primera ima koliko hocete. A situacije nisu opasne same po sebi, vec ako dete nije nauceno kako da se ponasa u datim! Sto se tice ljubavi..pa po Vama se dovodi u pitanje roditeljska ljubav ukoliko je, zaboga, roditelj sebi dozvolio da udari dete, sa opravdanim razlogom. Ne bih da popujem, ja sam, takodje majka, ali mi nije strano fizicko kaznjavanje ukoliko su potrosene sve prethodne mogucnosti. Bolje je da njega zaboli guza nego da se kasnije pitam zasto nisam to uradila kada je bilo potrebno. |
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
Peticija za uvođenje prinudne uprave na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru
Zahtev za razoružanje Lojalista
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Podrška bivših učenika Pete beogradske gimnazije nastavnicima i učenicima
Pravda za zatočenog Srdjana Žunića
Слобода за Андреjа Гњота!
Peticija da se pas Brankica vrati Fondaciji Vidak
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
Kazna zatvora za ubicu psa iz Admirala Geprata
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
PETICIJA ZA ODGOVORNOST I OSTAVKU DEKANA FAKULTETA SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA, PROF. DR PATRIKA DRIDA
3965 Kreirano: 2025-05-06
Roditelji Starog grada protiv kampa ispred Skupštine
1890 Kreirano: 2025-05-05
U podršku uvođenju Religije-Hristijanizam-Pravoslavlje kao redovnog predmeta u bugarskim školama.
11675 Kreirano: 2025-02-13
POKRETANJE UPRAVNOG POSTUPKA ZAŠTITE PRIRODNOG PODRUČJA OD LOKALNOG ZNAČAJA – „PARKIĆ KOD ŠKOLE“
1997 Kreirano: 2025-04-30
Peticija za smenu Mladena Bogdana gradonačelnika Kikinde
698 Kreirano: 2025-05-05
PETICIJA ZA OBUSTAVLjANjE SEČE STABALA I NEZAKONITOG ODUZIMANJA 1,6ha ZVEZDARSKE ŠUME
1851 Kreirano: 2025-04-18
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
5045 Kreirano: 2025-04-17
PETICIJA ZA ISPITIVANJE REPREZENTATIVNOSTI PROSVETNIH SINDIKATA U SRBIJI
3119 Kreirano: 2025-04-28
PETICIJA ZA ODGOVORNOST I OSTAVKU DEKANA FAKULTETA SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA, PROF. DR PATRIKA DRIDA - *samo za AKTIVNE studente FSFV-a UNS*
252 Kreirano: 2025-05-06
Peticija za organizovanje autobuske linije između naselja opštine Kanjiža i Subotice
854 Kreirano: 2025-04-25
NE DAMO ROGOZNU!
2366 Kreirano: 2025-04-27
PETICIJA ZA ZAŠTITU OD PREKOMERNE BUKE U VIKEND ZONI JANDA - SLANKAMEN I OKOLINA
149 Kreirano: 2025-05-02
Zahtevamo obustavu disciplinskih postupaka protiv prosvetnih radnika navedenih u peticiji!
5538 Kreirano: 2025-04-16
Peticija protiv izgradnje benzinske pumpe na području zelene površine u MZ Mali Bajmok
75 Kreirano: 2025-05-05
Osporavanje prodaje odmarališta u Prčnju
1143 Kreirano: 2025-04-28
ПЕТИЦИЈА ЗА ХИТНУ САНАЦИЈУ ШТЕТЕ У ОШ “23. ОКТОБАР” У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА
613 Kreirano: 2025-04-07
Hitno asfaltiranje Prnjavorske ulice u Budisavi - Da se ne živi u blatu u 21. veku!!
52 Kreirano: 2025-05-06
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
6038 Kreirano: 2025-03-04
ПЕТИЦИЈА ЗА РАСПИСИВАЊЕ НОВОГ ЈАВНОГ ПОЗИВА ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ КАНДИДАТА ЗА ЧЛАНОВЕ САВЕТА РЕМ-а
10351 Kreirano: 2025-04-22
PETICIJA ZA OSUDU POSTUPKA PATRIJARHA PORFIRIJA U MOSKVI
286 Kreirano: 2025-04-26