Neka vlada prima minimalac da se solidarise sa narodom

Peticiju otvaram ja,majka deteta ometenog u razvoju,u ime svih roditelja,koji imaju decu ometenu u razvoju.Tesko je vreme,nema se za osnovne potrebe.Ali,pocinjemo da sumnjamo u to da drzava nema para,jer je glatko odbila 60000 potpisa podrske roditelja i dece ometene u razvoju,koja traze da im se izjednaci status roditellj,sa statusom roditelja-hranitelja.Par dana posle toga usled situacije,kada se primaju migranti,drzava izdvaja po milione eura  za pomoc migrantima,odjednom se stvorio novac,koji za nas nemaju.Naime,roditelj deteta ometenog u razvoju dobija negu i pomoc,bez mogucnosti da radi,jer ne moze da radi,zbog nege vlastitog deteta,a hranitelji i tudju negu,i platu,i jos im ide radni staz.Nas roditelje su odbili,jer kako kazu,dovoljno nam je to,sto dobijamo.E,kad je tako,zasto da nam na svom licnom primeru vlasti ne pokazu,da i oni mogu da zive od 26600,koliko je nega i pomoc.Ovom peticijom zahtevamo da i oni dobijaju mesecne pate od 26600,bez koriscenja drzavnih auta,i slicnih privilegija,koje su dosada imali.Kad vec tvrde da nam je dovoljno ovo,sto mi dobijamo,neka nam dokazu da od toga moze da se zivi.I ne samo zbog nas roditelja,nego u ime svih,koji zivimo ovako,kako zivimo,napola gladni,kada vec govore javno da se lepo zivi,i da im je neprijatno koliko nam je dobro,neka sada i oni daju svoj doprinos ovome,a nema boljeg nacina od ovog.

Majka bolesnog deteta    Kontaktirajte autora peticije