Peticija za obnovu biciklističkih staza u Novom Sadu

Dragi Novosađani, kao što i sami znate, u našem prelepom gradu iz godine u godinu se sve više povećava broj biciklista.

Naši sugrađani koriste dvotočkaše za prevoz na posao, u školu, do radnje, majke voze svoju decu na biciklovima, za rekreaciju i slično.

U poslednjih nekoliko godina, biciklistička infrastruktura se uopšte nije obnavljala. Na stazama se sve više pojavljuju rupe i razne neravnine, izbočenja uzrokovana korenjem stabala, ulegnuća na stazama i slično. U pojedinim delovima grada su staze na prilazima pešačkim prelazima i putevima uzdignute, pa je prelazak preko bankine prava noćna mora za bicikliste. Na određenim stazama, se usled ulegnuća staze, posle kiše stvaraju bare, pa je prosto nemoguće tuda voziti bicikl.

Zbog izdvojenih "0" dinara iz gradskog budžeta za obnovu biciklističke infrastrukture, vožnja biciklom po Novom Sadu postaje jedna velika neugodna avantura.

S toga, pozivamo sve Novosađane, bicikliste, ali i Vas koji ne vozite bicikl, da potpišete ovu peticiju, kako bi se biciklističke staze u Novom Sadu obnovile, i kako bi vožnja postala bolja i ugodnija. Ko zna, možda nakon obnove biciklističke infrastrukture bude još više biciklista u našem prelepom Novom Sadu.

Peticija će biti predana sledećim nadležnim gradskim institucijama:

1. Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve
  2. Skupštini Grada Novog Sada