Peticija za izgradnju/završetak vrtića u Umčarima

Sekretarijat za obrazovanje

i dečju zaštitu

Kraljice Marije 1/XVlll

Na osnovu člana 56. Ustava Republike Srbije, dole potpisani građani, podnose i zahtevaju odgovor na

P E T I C I J U

Za izgradnju/završetak vrtića u Umčarima

Poštovani,

Umčari se nalazi na južnom delu opštine Grocka. Pored Umčara se nalaze i naselja: Dražanj, Živkovac, Pudarci, Kamendol, Begaljica i Brestovik. Najbliži vrtić se nalazi u Grockoj koji je udaljen 12- 18 kilometara i mesta za upis nove dece uglavnom i nema ili roditeljima predstavlja problem prevoz kao i sama cena autobuske karte jer ne postoji gradski već samo prigradski prevoz “Laste”. Organizovan je đački prevoz iz pomenutih mesta (osim Brestovika i Begaljice) ka Umčarima te roditelji mogu koristiti i taj prevoz za potrebe vrtića. U pomenutim mestima ukupno živi oko 12 000 stanovnika te smatramo da je vrtić preko potreban. Pre nešto više od četiri godine prilikom sanacije objekta u OŠ Mića Stojković u Umčarima adaptiran je deo škole ukupne veličine od 660m2 i grubi radovi su osmišljeni tako da ispunjavaju sve norme koje jedan vrtić treba da poseduje (zaseban ulaz, hodnik, poseban ulaz za hranu, izdvojeno dvorište za igru u atrijumu škole, kupatila i td.) Građani Umčara i okoline bi se sami organizovali ukoliko Sekretarijat izda dopuštenje i završili bi smo sve potrebne fine radove, izradu projekta za vrtić i nabavku nameštaja ukoliko Sekretarijat nema dovoljno sredstava.

Ukoliko ne postoje uslovi da se u OŠ Mića Stojković nastave radovi, apelujemo na Sekretarijat da obezbedi finansijska sredstva i dokumentaciju i omogući nam drugi objekat ili izgradnju vrtića.

Goran Stojanović    Kontaktirajte autora peticije