Иницијатива да књига "Чујте Срби"постане обавезна школска лектира
Зато што сам за то да ово постане лектира јер је једна велика истина. и долази од нашег пријатеља. (др. Рајса)
Re: Jasmina
ja sam se potrudio u Nisu da pokrenemo ovu pricu i u pismenoj formi! Verovatno ce biti na filozofskom faxu u Nisu a mozda i pogradu muzeju i arhivu gde su vec institucije vezane za istoriju. Pokrenite se svi ljudi u Srbiji i van! Srecno! :D
Чујте ме Срби је мала књижица,али садржај који је у њој и произашао из Рајсовог пера је и данас веома актуелан. Нашао нас је човек боље од нас самих.
Петиција има смисла и од изузетног је значаја!
Re:
Kakve veze imaju gejevi sa tradicionalnim vrednostima. Biti gej ne znaci biti protiv tradicionalnih srpskih vrednosti, ali biti protiv gejeva znaci biti protiv tradicionalnih vrednosti u Srba.
Peticija
Popisao sam ovu peticiju zbog toga sto jedan strani drzavljanin Arcibald Rajs govori o nacinu shvatanje naseg naroda. Licno sam procitao ovu knjigu i iskustva su bogata. Mozda sam i ja naucio ono sto nisam znao o mentalitetu SRPSKOGA NARODA.
Ali, Monsieur Rajs, francuski Svajcarac iz Lozane, prepoznao je u srpskom coveku i onu tamnu stranu koju, mi kao narod stalno sakrivamo pod tepih, ne zeleci da iskorenimo zlo u samim nama. Gde nas je dovela tvrdoglavost, ne postovanje sopstvenih junaka, korumpcija..itd., znamo i sami. Naravno, uz knjigu Monsieur Rajsa, nove generacije bi mogle ispraviti nase mane kao korov, koje se namnozile. Knjigu "Cujte me Srbi" ,uvesti uz obaveznu lektiru u osnovnim i srednjim skolama!
Srbi,cuvajte se sami sebe!
| This discussion has been closed. |