Правда за деду Мирослава !
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Правда за деду Мирослава !
Ana |
#2012016-03-25 12:55Potpisujem ovu peticiju zato što bih ja isto uradila kao ovaj deka Miroslav. I zato što braneći svoj život/telo/zdravlje/imovinu možda u afektu ne bih vodila računa da nanesem najmanju moguću ili makar štetu srazmernu ataku, nego bih pucala gde stignem kad bi neko krenuo krvnički da mi razvaljuje vrata. Potpisujem zato što svi pravni teoretičari vrlo dobro znaju da ne sme da dođe do prevelikog fenomena tzv. raskoraka između prava i fakta... i potpisujem zato što smatram da treba da se preispita institut nužne odbrane, odnosno njegov domet. Moj stav je da onog momenta kad se neko odlučio da povredi tuđe dobro (počevši od imovine, pa sve do života i zdravlja) on se odriče prava na sopstvenu nepovredivost života/zdravlja/tela. |
Gost |
#2022016-03-25 17:18Potpisala sam, jer smatram da je imao puno pravo da brani svoj život i život svoje supruge. Nije mi normalno da on na bilo koji način treba das bude odgovoran, pa čak i obojcu da je ubio. Lopovi su protivzakonito provalili u njegov dom naoružani. Da kojim slučajem nije imao pušku, sutradan bismo čitali u novinama da su dvoje starih i nemoćnih mučeni i ubijeni radi pljačke, što ne bi bilo prvi put, a nažalost ni zadnji. Zakon mora da se menja, svako ko naoružan ,nasilno, nepozvan uđe u tuđi dom, neka sam snosi posledice. Njegov rizik. I umesto da se goni i akcenat stavi na tu dvojicu ološa, sad uznemiravaju i drže pod stresom jednog starog ,čestitog čoveka. |
sloboda |
#2042016-03-25 23:18Zar da cekam da mi ubiju porodicu,mirno posmatram da rovare i unistavaju imovinu?Naravno da covek mora da brani kucni prag,dosta je zamene teza,zna se sta sledi napasnicima.
|
Gost |
#2052016-03-26 22:16Šta je poslednje što se brani.l? Kuća,dom! To se brani i životom ako treba. Pravda za deda Miroslava. U aps te mangupe pod hitno! |
Gost |
#2062016-03-28 21:49koja je svrha izdavanja dozvole za držanje oružja, ako se ono u tom ,,držanju,, ne može upotrebiti u ovakve odbrambene svrhe, u kućnim uslovima!?SLOBODA ZA DEDU MIROSLAVA!!!!!!!!!! |
Gost |
#2072016-04-02 22:47Trebao je mozda da ih doceka sa hlebom i solju ??? Pobijte govna ko god da su jer cekajuci da vas drzava zastiti vise vas nece biti ! |
Gost |
#2122016-04-03 18:14Zato sto covek mora da se brani od kriminala, a ne da bude osudjivam za to! |
Covek |
#213 #2132017-02-05 11:54Mislim da je krajnje vreme da se kolonijalni zakoni doneseni od prethodnih vlasti a podstaknuti NATO-CIA podrepasima u nasoj drzavi promene i podrede stanju koje nije normalno. Mislim da je zastita telesnog integriteta i porodice na PRVOM mestu, a zakon koji dozvoljava pljackasima i probisvetima (tu racunam i politicare koji donose takve zakone) mora biti promenjen. Mi nismo zemlja kauboja gde se placalo za Indijanski skalp 20$ (ubistvo i skalpiranje indijanca je americka drzava placala u jednom periodu). To vodi u srozavanje nacije i nipodastavanje licnosti, ako je lopov i potencijalni ubica zasticen zakonom. Mozda je to promena svesti koja se ocekuje? Pognuti glavu pred nasiljem je prvi korak u nistavilo!? Kakva smo mi to drzava gde su provalnici povlascena kategorija i nedodirljivi? Dali je to priprema da se izvrsi masovna pljacka imovine postenih gradjana od strane organizovane bande unutar drzave? Mozda sa znanjem drzavnika? Dali vazi Ustav Srbije ili je to samo iluzija? Covek |
|
PROTIV SPOMENIKA DRAŽI MIHAILOVIĆU
Pravda za zatočenog Srdjana Žunića
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
Peticija za uvođenje prinudne uprave na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
Ne koncertu Ace Lukasa u Tvrđavi – Sačuvajmo spomenik kulture
Kazna zatvora za ubicu psa iz Admirala Geprata
Слобода за Андреjа Гњота!
Peticija da se pas Brankica vrati Fondaciji Vidak
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Stop nasilju profesora Lazara Stijaka nad studentima Medicinskog fakulteta!
8584 Kreirano: 2025-06-12
PROTIV SPOMENIKA DRAŽI MIHAILOVIĆU
3663 Kreirano: 2025-06-24
Sačuvajmo “Pionirski grad” - naš vrtić u šumi!
2163 Kreirano: 2025-06-12
🛑 STOP reviziji istorije: Zahtijevamo protest 13. jula i hitno usvajanje zakona o zabrani fašističkih organizacija i simbola!
1501 Kreirano: 2025-06-16
Ne koncertu Ace Lukasa u Tvrđavi – Sačuvajmo spomenik kulture
1562 Kreirano: 2025-06-08
ПРАВДА ЗА НИНУ — Петиција за покретање поступка против дежурне докторке и медицинског особља Дечијег одељења ОБ „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци
1188 Kreirano: 2025-06-29
Peticija za dodjelu Trinaestojulske nagrade organizaciji The Books of Knjige
3272 Kreirano: 2025-06-04
Nešin zakon - Za svako dete koje ne sme biti samo broj
783 Kreirano: 2025-06-18
ZAUSTAVI ŠIRENJE BEOGRADA NA VODI
5457 Kreirano: 2025-05-25
Hitno uklanjanje mobilne bazne stanice
467 Kreirano: 2025-06-19
PODRŽI BUDUĆNOST OBRAZOVANJA: ZAHTEVAMO KONKRETNE MERE!
3234 Kreirano: 2025-02-07
Петиција за смену Загорке Доловац
289 Kreirano: 2025-06-26
Smanjiti cenu karte na gradskom bazenu u Velikoj Plani
248 Kreirano: 2025-06-19
BIG Problem Karaburma - STOP izgradnji ZIDA u Uralskoj ulici
1436 Kreirano: 2025-05-29
Peticija za zaustavljanje radova na gradilištu investitora “Mili Company” u Pljevljima
196 Kreirano: 2025-07-06
ZATVARANJE AVENIJE MB
2823 Kreirano: 2025-02-16
PETICIJA ZA RASKIDANJE UGOVORA GRADA NOVI PAZAR I TABLOIDA INFORMERA
195 Kreirano: 2025-06-04
Djeca iz OS "Oktoih" ne smiju biti premjestena u druge skole!
152 Kreirano: 2025-06-18
ПЕТИЦИЈУ ЗА ИЗГРАДЊУ СЕКУНДАРНЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У ДЕЛУ НАСЕЉА БАТАЈНИЦА
148 Kreirano: 2025-07-06
ZA PRAVEDNIJE CENE KOMUNALNIH USLUGA - IGAZSÁGOSABB KOMMUNÁLIS SZOLGÁLTATÁS ÁRAKÉRT
138 Kreirano: 2025-06-16