Hocemo laptop racunare u skolama umesto knjiga i svezaka

Gost

2013-03-14 18:41

Само рачунари који су за учење и ништа више.

Лудило играоница итд... обавезно заменити књигом.

Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)

2013-04-03 16:14

Kris-Tina

2013-04-03 16:15

Ja sam za da dobijemo laptop racunare umesto da ucimo iz knjiga i svezaka.Lakse je i prakticnije
Dragoslav

2013-04-29 20:23

Imajte u vidu da su jedine informacije koje su ostale iz davnina one narezane u kamenu. Za nase buduce generacije cak i papir nece biti dovoljan, a lap-topovi ce postati neupotrebljivi, cim nestane struje, ili je neko ukine, kada nas dovede u totalnu zavisnost. Zamislite sta ce tada biti, pa vam savetujem da se ne povodite za prolaznim stvarima.
Eki

#30 Re: Kris-Tina #28

2013-05-17 18:53

Hehehe...bas ste deca, pri tom nezrela!

Pa da li mislite da sve pada sa neba, i da cak i u najrazvijenjim zemljama (Amerika) koriste SAMO racunare? Ne, dragi moji, cak i u privatnim skolama (o drzavnim da i ne govorim, tamo toga nema)u osnovnoj skoli se koriste i knjige, i sveske i olovke, i samo U JEDNOM SEGMENTU MATEMATIKE se koristi kompjuter - KOJI JE VEZAN ZA KLUPU:. Isto je i u koledzu, UVEK kombinacija i jednog i drugog, i opet, doticna spravica se ne nosi kuci, a kod kuce ili u internatu se uci iz knjiga, sa sopstvenih PC-ja ili u ucionicama za tu namenu.

Tako, da otpisite da cete za vaseg vakta dobiti LEPTOP, igracku koju biste da nosite i kuci (valjda zbog Fejsbuka:). Ako bi to ikada bilo moguce u Srbiji (sto je ravno naucnoj fantastici), ipak samozivo razmisljate, jer za decu iz seoskih sredina bi to bilo potpuno neostvarivo, zbog uslova zivota...

Moj vam je savet, spustite noge na zemlju, glava vam je previse u oblacima!
Ni nos jos ne znate pravilno da ubrisete, akamoli da ste dovoljno upuceni kako i na koji nacin se finansira obrazovanje...
Mozda vam delujem okrutno, ali to je stvarnost, jos ako udjemo u EU, ni za hleb necemo imati, o ostalom da i ne pricam.
Марко

#31 Лудило

2013-05-26 23:06

То што во покушавате, говори о томе да сте много неозбиљни. Зашто би мењали систем који добро функционише и правили децу дебиле?
Аца

#32 Против

2013-05-29 08:23

То није добра идеја због много разлога. Много се компликује безбедност. Шта мислите колико ће домаћих задатака бити изгубљено због вируса, неисправности хард диска или чега трећег, четвртог или петог? Деца неке ствари могу да науче само када креативно користе своје шаке уместо да само лупкају по тастатури. Како ће да науче да користе лењир и гумицу? Разлоге могу да набрајам до сутра. Дефинитивно није добра идеја.
Serghio

#33 Nelogično

2013-05-31 15:00

Ajde probajte čitati nepto na računaru par sati, baš da vidim. I do sada su bile teške torbe, bolje da se malo pojača sport po školama i vi roditelji malo kompove apcigujte. Možda i ormarići. Ali ni to kod nas ne pali, jer su drugačiji sistemi od onih na zapadu.

I usput, na šta bi ličio rukopis te dece kad nikad ne bi uzeli olovku u ruku.

Gost

2013-06-04 18:10

imam utisak da se autor peticije zamorio od brisanja negativnih komentara... ;0)
HAL9000

#35 I posle debila,jos veci debili.

2013-06-10 20:47

Glupost,ajde da ukinemo knjige...
Bolje bi ti bilo da ispises svoje dete iz skole ako ti nesto ne odgovara sa standardnim metodama ucenja.
I veliki naucnici su uz pomoc pasulja naucili matematiku,pa kasnije postali poznati po svojim otkricima.Potrosacka nacija,potrosacka psihologija,potrosacka filozofija...