Podrska Sasku
eKad sam imao 16 godina ucili smo u istu školu ...SAŠKO me odbranio od lopova koi su hteli da mi uzme pare za ručak i cigarete..nije me poznavao ali mi je pomogao..
Пазите сад ту ситуацију : Некога мрзиш али га на фињака позовеш га на кафу са намером да га убијеш,убодеш га 5 пута и убијеш га,на суду кажеш да те је напао ножем,да си се бранио и у самоодбрани си га убоо 5 пута, суд те ослободи....има ли смисла да се такав закон примени????додуше лопруда је наводно имала 50 пријава,наркоман,можда је и заслужио да умре,али да ли је био насилник и да ли је угрожавао некоме живот је сасвим друга ствар. Не можеш некога да убијеш само зато што је дошао да те опљачка,јер ако би се такав закон донео онда би све будуће убице на овај начин убијали људе. Очекивано је да се браниш САМО АКО ТИ ЈЕ УГРОЖЕН ЖИВОТ И АКО СИ ИМАО ПОВРЕДЕ.Сашко је направио грешку што је дохватио нож а не палицу,и што га је 5 пута боцнуо.Чак и да добије кућни притвор цео закон пада у воду,сваки убица ће тражити исту казну по закону....треба мислити на дугурочне последице и крај приче.
Dodati amandman na zakon koji tacno odredjuje da je privatni stan teritorija koju vlasnik MORA (ima obavezu) da brani. Time bi bili zasticeni i zakonodavci i mi, obicni ljudi, a razbojnici bi razmislili
On nije nizasta nije kriv, kriv je kriminalac
koji je platio glavom.
Zasto ljudi koji se brane prolaze lose? Zato sto je pravosudje lenjo i ne radi. Lakse je samo procitati zakon "ubistvo na mah, tri godine, vodi ga" nego se cak i pozabaviti okolnostima. A ako se neko buni recicemo da je zakon human. Zakon ne treba da bude "human" vec da deluje preventivno, da odbije izvrsioce. Zakon uopste ne deluju preventivno. Da deluje, ne bi nikome palo na pamet da pljacka.
Nije zakon human i dobar prema razbojnicima, vec pravosudje lenjo i ne radi svoj posao. Bas ih briga za ostecene gradjane. Ovde nisu krivi ni taj narkoman provalnik (da je bio u zatvoru gde mu je mesto, bio bi sad ziv) ni nesrecni Sasko, ovde je krivo pravosudje i sistem. Oni su unesrecili obojicu.
Re: Ma nije moguce. Kad vama neko tako upadne u kuci, odustacete od tolikog pametovanja
Re:
U normalnoj zemlji kada neko udje na Vas posed Vi imate pravo da se branite .Zar je trebao da dopusti da mu mozda ubije porodicu?Onda bi se pitali kakav je otac ,suprug .Srbijo hitno promeni krivicni zakon.Sloboda coveku koji je branio svoj dom,svoju porodicu
pozzz iz tuzle
| This discussion has been closed. |