Бесплатан превоз студентима у ГСП-у
Neljudi u plavom.
Evo i zašto: Sedim u 16-ici sa svojom uredno otkucanom kartom, ispred mene sedi baba od jedno 70 leta, a na sredini autobusa par momaka koje evidentno zabole ona stvar i za bus plus, i za kontrolore i za stanje u državi. Ulazi kontrola, kur*evita gospodja u plavoj majici, traži redom karte, momke samo pogleda, ne traži im ništa, dolazi do babe ispred mene. Baba nosi cegere, zagubila penzionersku negde u njima, traži jadna, prevrće, a kontrolorka, sumanuta Djilasova spodoba, urla na babu iz sveg glasa, preti izbacivanjem iz autobusa da citiram ''naglavačke'', jadna baba samo što se nije rasplakala. Ljudi su negodovali, a umišljena predstavnica zakona još više besnela. Dodje do mene-nije mi palo na pamet da joj pokažem kartu. Nastavlja sa mnom kao sa babom. Kad sam je pitala zašto je momke zaobišla, i po kom kriterijumu bira kome će napisati kaznu a kome ne, odgovorila je : ''Oni mogu da ugroze moju bezbednost''. Pa mačko, mogu i ja da ti ugrozim bezbednost. Da ti zavalim šamarčinu preko te djubrave face, da jednom zauvek naučiš osnove ponašanja. Od tad je prošlo 3 meseca, ne kupujem kartu, niti ću je ikad više kupiti, pa šta bude, nek bude. Čast izuzecima, ali žene kontrolori su uglavnom ološ. Utripovale su da mogu da se ponašaju kako žele, samo zato što se nadaju da niko neće ženu udariti. Kad ste takvi ološi, nastavite da se nadate.
Re:
Sve se plasim da ce te vi da doprinesete nesto ovoj drzavi , ako sada kao studenti , ne mozete da se snadjete da odvojite za markicu . Covek je covek , ako se ne svidja izvoli pa pesaka,ako ne mozes ni pesaka nadji mesto pored faksa , kada se upisuje fakultet sve moras da gledas , a iole intelignetni ljudi to vec znaju , zna se ko me se ustupa mesto i ko ne placa . DOLE PETICIJA !
Neozbiljna šala
Da vam ja lepo kažem nešto iz mog iskustva. Imam 19 godina i živim u Obrenovcu. Za one osobe koji to ne znaju, Obrenovac je udaljen 30tak kilometara od Beograda. Do svoje škole promenim jedno 6 prevoza, očešem se o 5 baba i vidim jedno 4 kontrolora. Da li se bunim? Ne. Zašto? Zato što smatram da promene neće biti i ne vidim poentu u neprekidnom kukanju. Ako hoćete moj savet, lupite sebi jedan šamar da bi ste se konačno probudili i shvatili da je ova država jebena, usrana, propala i razderana sa svih strana kao pička majke 9 Jugovića.
Re: Neozbiljna šala
#413: Rick Astley - Neozbiljna šala
brate sta ces kad i ovi sto hoce da potpises da se prave vazni da pokazu neko liderstvo od ovoga nema nista, placace se prevoz i do krajnjeg.. nebitno to nego i drzava kao sama ustanova nevalja, dzaba komentarises i ja al eto cisto tebi da se javim i da podrzim tvoje misljenje :)
Re:
Pominjes Beč gde je prevoz u minut tačan. A napravio si i grešku, u Beču je karta po semestru 75Eur. Izdvoj kvalifikacije i tačnost pa dobijeno uporedi sa standardom u Srbiji. Cüs :)
Dovedeni smo do ruba egzistencije...
Treba da se istraje i da se ujedinjeni borimo za sopstvene interese, a ne da cekamo da se neko trece lice bori za nas.
Pomoć u drugom studentskom problemu
Molim autora ove peticije da prosledi putem obavštenja potpisnike o peticiji vezanoj za ukidanje master studija kao obaveze za rad u osnovnim i srenjim školama. Unapred zahvalan.
link peticije: http://www.peticije24.com/ukinite_obavezne_master_studije
| This discussion has been closed. |