Novi Sad protiv izgradnje parkinga kod SPENS-a
zeleni novi sad
https://www.facebook.com/groups/593933770675125/?fref=ts
Re: MRS !
Garant si doš'o sa neke planine seljačino ,pa ti treba asfalt i beton. Verovatno si prvi put video asfalt ,pa ti se dopao.nema blata na koje si navikao seljoberu.
Grad ne zivi od saobracaja i ne znam kako si dosao do tog zakljucka, prostacino. Da znas sta je grad i kako se postuje, ne bi se vozikao kolima svaki dan, nego bi isao peske, bajsom ili autobusom, kao sto rade civilizovani ljudi u vecini gradova sveta.
Na toj zelenoj povrsini cesto vidjam razne sportiste kako treniraju, ali sve i da zjapi prazna i takva ima mnogo bolju funkciju nego parking. Ovo je klasicno otimanje povrsine da bi se komercijalizovala (naplacivanje parkinga).
Ali... ovce su za sisanje momak!
Re:
ne samo diskriminacija - ovo ide onu pricu bogati - siromasni. Neko ima posao - dobar, recimo u NISu, lepo dodje kolima, ima parking, zatim sedne u ista - ode kuci koja je sva u zelenilu.Zatim pravac centar - strand - sve kolima opet, tako da ta osoba ima osecaj da je sve u redu, sve je u zelenilu. Kada se voze kolima ne dozivljavaju grad - imaju klimu u kolima. Ali, kada se desi neka prirodna katastrofa - recimo kao oni smetovi zimus nastali zbog posecenog drveca - nece biti ugodno ni u kolikma. Ili ako se zakrve na Bliskom istoku - bude kriza u snabdevanju naftom, pa se bude moralo stedeti - koristiti gradski prevoz, ici pešice i biciklom - a uz to je iz godinu u godinu sve više i više toplije (neki to nazivaju klimatske promene) - onda ćemo imati jedan veliki beton od grada - i kao mačke u džaku grebati jedni druge. Onda će ti što imaju novca uzurpirati zelene površine i opet diskrimistati ove ostale gradjane.
This comment has been removed by the site administration.
Reason for the removal: spam
Poslednji pozdrav mom voljenom gradu
Za medalju! :)
Niste morali da naznačite Vaše kvalifikacije, može se već prosuditi po načinu Vašeg izražavanja i ophođenja (ne bih koristio odgovarajuće epitete, jer nisu primereni uljudnoj komunikaciji).
A šta uostalom treba da znači to što ste "vozač"? Da ostali potpisnici peticije nisu vozači? Da treba da budete pešak da vam bude nesnosno neprijatno i vruće u gradu, jer nema ni travke od zelenila? U mojoj porodici, zajedno sa ocem koji je profesionalni vozač već više od 25 godina, podržavamo ovu incijativu.
Niste videli mene kako se igram? :) Upravo na toj livadi sam godinama puštao zmaja, bacao frizbi i trčkarao okolo.
Koji si ti pacijent, pa to nema veze sa seljacima i njivama ....budalo! Pa i ja sam vozac, i nerviram se oko parkinga veoma cesto, ali sam uvek za sto vise zelenih povrsina u gradu...prvenstveno zbog svezeg i cistijeg vazduha!!!
| This discussion has been closed. |
kretenRe: MRS !
#11: Vozac ! - MRS !