Peticija za osnivanje zakona "Aleksin zakon"
Neka je laka zemlja malom Aleksić.
Da bih zaštitila i tudju i svoje dete od nasilja, problem nadilazi povremenu medijsku pažnju koju dobija ovaj problem, neophodni su jači mehanizmi i čvršća regulativa, zakon koji će obezbediti hitnost, i delotvornost postupanja tužilaštava, sudova sudova kojom će se obezbediti efikasna prevencija, kaznena politika za nasilnike i konkretna odgovornost za nedležne organe, u slučaju da ne preduzimaju sve mere i radnje u odvraćanju nasilnika, kao i adekvatne kazne za počinjeno nasilje. Psihičkom i telesnom integritetu treba dati težinu, značaj i vrednovati ga ne samo deklarativno, kroz neke teorije, strategije i isprazne priče. A to se postiče samo odgovarajućim sistemom kažnajvanja počinilaca nasilja, kao i konkretne odgovornosti za one koji kojima je posao primena zakona.
Peticiju sam potpisala jer sam majka i baka i znam koliko brinem za svoju decu i molim se bogu da im se ne desi neko zlo i onda se potresem kada cujem da se ovakve stvari desavaju. Sve se iz kuce nosi=vaspitanje, ljubav, postovanje itd....RODITELJI MOJI VISE VREMENA POSVECUJTE DECI DA NE BI DOZIVELI NE DAJ BOZE SLICNO ALEKSI...
Potpisala sam zato sto je i moje dete prolazilo kroz slicnu situaciju,ali nisam saznala od njega vec od druge dece zato sto on nije hteo da mi prica,ali sada je shvatio i sada mi prica sve sto se desava u skoli. Sa decom pazljivo zato sto se plase roditeljske kritike i misle da su oni krivi zbog toga sto im se desava.Na srecu imamo dobru uciteljicu pa je sve to resila na vreme i sada nema vise da mi se zali.Maltretiranje je pocelo u prvom razredu OS i srecom na vreme preseceno.Zamislite sta bi bilo da je nastavljeno!!!?
Znam koliko je tesko ovoj deci, znam, jer sam i sama prosla kroz sve to. Budite jaki, niste sami. Uvek ce postojati osobe koje vas vole i kojima ste dragi. Ne odustajte, mislite i na svoje roditelje kada pozelite da dignete ruku na sebe. Hrabro, napred i verujte u sebe, jer vi mozete sve sto pozelite.
| This discussion has been closed. |