Peticija za osnivanje zakona "Aleksin zakon"
Kao roditelj sam imala vise puta borbu sa slicnim situacijama,na zalost poceci su u vrticu.Dete od sest godina napalo je mog sina u toaletu,prisao mu je sa ledja i gurnuo glavu u wc solju.Mokre glave sedeo je tako ceo dan i niko nije reagovao.Udarac kockom u oko,slucajno nabacivanje deteta na orman sve sa modricama.A on je bio uzasno povucen i nije znao da reaguje.U prvom razredu drug kako je i uciteljica objasnila -udario ga je metalnom kutijom po celu iz cista mira-odlazimo urgentni,i dan danas ima izbocinu.Kao samohrani roditelj ucila sam sina da reaguje i da uvek bude u drustvu.Toliko puta sam pitala nadlezne,da li ja treba da ga ucim da na nasilje odgovara istim.Da li ce moc medija sada biti iskoriscena, i prava koji bi bar neki procenat ucinili da potencijalni napadaci dobiju inekciju straha.Ne trebaju nam rijaliti programi vec edukativne emisije za decu i mlade.Motivacija,usmerenje.Treba edukovati decu od ranog uzrasta kroz institucije,usaditi im da za sve postoji posledica.Nazalost nisu svi roditelji sposobni.Mnogi roditelji sa poslovima od 9-17 ne znaju sta im deca rade obasuti umorom zaborave zasto da uloga roditelja traje 24h zauvek. Da se nikad ne ponovi Aleksin slucaj i!!!
Krajnje je vreme da se preduzmu radikalne mere protiv nasilja među vršnjacima u školama.Društvo treba da odreaguje i da promeni svest.Roditelj sam.Situacija je postala zabrinjavajuća.Mora se ovom zlu koje je zahvatilo omladinu stati na put što je moguće pre.A omladina je odraz onih koji ih vaspitavaju.Sve se ovo može dovesti u red,samo ako se želi.Svaki problem ima bar tri rešenja!!!
| This discussion has been closed. |