Pravda za DEDU - Peticija
Ne pada mi napamet koja bi logika mogla da provalnike opravda, koji su očigledno i brutalno pokušali da uđu u dedinu i babinu kuću, nađeno vatreno oružje, jakna izvršioca i kapa-fantomka!
Ovim činom država ozbiljno dovodi u pitanje postojanje zakona kojim građani iste trebaju i mogu da štite svoje živote i imovinu na svojoj imovini!
Nema nikakve logike da čovek sa ili bez vatrenog oružja nesme da brani ili pokuša da odbrani svoj život i imovinu, kada bilo ko, tako iznenada, pokuša da mu razvali kućna vrsta!
Kakav primer se daje mogućim, budućim provalnicima i kriminalcima?
S ovakvom zakonom država je dno u civiizacijskom smislu!
Ненад
Као отац и супруг моја је дужност да штитом своју породицу и то су основна права свуда у нормалном свету као и право на живот који је дека бранио од криминалаца!!!
Deda je branio kuću i porodicu,niko ga ne bi smeo osuditi
Zato što su naši zakoni tako nepošteni. Najgore je poštenim ljudima. Ovakve zakone donose političari vjerovatno jer se boje svoje odgovornosti.
Sramota
Sramota je to sto ce ovom coveku i suditi.....................................................................
Vratite DUSANOV ZAKONIK ili bar neki njegov deo i ta furda od ljudi ce vrlo brzo nestati!!!!!!.l!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!'!'!!'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ovde se ne radi o " izazivanju opšte opasnosti" vec izazivanju opasnosti po kriminalce, pošto niko drugi nije bio ugrožen i u opasnosti.
Zelim da neko stiti nas obicne-normalne ljude i nase vlasnistvo.
Zelim da niko ne odgovara krivicno za ovakvo delo, vec da provalnike i ljude koji izazovu ovakav cin kazne.
Prepisali smo sa zapada mnogo loseg, mnoooogo, zasto ne prepisasmo ono sto je dobro tu je i zastita licne svojine i sva prava koja imamo po osnovu iste. Mi platismo lepu sumicu da uknjizimo nase vlasnistvo, a slusajuci ovakve price, imam utisak baicli smo novac i jos smo duzni da pustimo lopove, manijake, sadiste da nas muce i da im se jos izvinjavamo, sto smo se oglasili. Zemljo moja
Krađa do 15.000 dinara nije krađa?!? Alo, ja za to radim skoro ceo mesec!!!!
Zato sto sam slušala mladju gospodju tužioca na tv-u, dok je obrazlagala "težinu" dedinog "krivičnog dela", bez pominjanja okolnosti koje su: u sred noći, brutalno razvaljivanje vrata od strane dva snažna muška stvorenja, koja su to svakako uradila da bi ušla u tudji privatni prostor sa dva nemoćna stara stvorenja. NASTAVAK NE MORAMO DA ZAMIŠLJAMO, TOLIKO PUTA JE VEĆ VIDJEN - MUČENJE, IŽIVLJAVANJE, TEŠKE TELESNE POVREDE, UBISTVO, PLJAČKA. To bi se sve desilo, da deda nije pucao iz puške, IZ SVOJE KUĆE U SVOJE DVORIŠTE, U MOMENTU TEŠKE POVREDE NJEGOVE SVOJINE I NAPADA NA ŽIVOT.
Stvarno sramota, baka i deka punim imenom i prezimenom, a napadači - umesto da se postide i da se prepoznaju kakvi su divljaci - samo inicijale !? !? !?
Dokle više tako naopako!
Да ли може један полицајац или војник да се одбрани од два лопова у највећој снази? А сада замислите како је старим и немоћним лицима.
Zato jer mrzim nepravdu.I zato što bih jednako postupila kad bi mi život bio ugrožen.
Trebao jeda puca u glavu da nemogu dase brane sa slobode. A i da bude nauk za ubuduce lopove jer samo tako mozemo iskoreniti lopove
Re:
#1: - ništa se ne može postići ukoliko se izborni sistem ne promeni. Ovo ne čitaju oni koji odlučuju, niti ih bilo šta može naterati da nešto preduzmu.
zato i pre svega: http://www.peticije24.com/za_promenu_izbornog_sistema
uzas uzas uzas . pitanje je dokle cemo da trpimo da nas jasu i cekamo da neko dr izadje i protestuje za nas.
| This discussion has been closed. |