Pravda za DEDU - Peticija
Deda nije kriv i samo je branio sebe, svoju porodicu i imovinu i tačka!!!
On je žrtva a ne krivac! Kakvo pokretanje krivičnog postupka o izazivanju opšte opasnosti?! Pa ova dvojica su imali fantomke i pištolj i pokušali da provale unutra iako su deda i baba bili u kući!
Ovo je nažalost samo još jedan od primera da policija i država ohrabruju razbojnike i kriminalce da mogu napadati i pljačkati nezaštićene građane, upadati im u kuću bez straha da će se neko njima suprotstavljati! To mora da prestane i mi svi zajedno moramo da se usprotivimo ovakvoj praksi policije i nadležnih organa. Policija RS bi morala da počne da radi svoj posao, za koji ih PLAĆAJU građani Srbije (ovo je nešto što svi zaboravljaju u ovoj državi), i da ih konačno zaštite od kriminalaca!
Svako od nas bi trebao i treba na postupi ovako kao deda Miroslav!
Jednostavno to je apsurdno da ne smes da se branis ni u svojoj kuci...zakon treba podhitno promeniti...jer ovaj zakon stiti lopove a ne postene gradjane...pogotovo starije ljude...
nikakvi zakoni
Dosta je smrdljivih Titovih zakona koji stite samo policiju a ne postene gradjane. To je sustina ovih zakona da gradjanin bude bespomocan pred svemocnom vlascu. Sve sam rekao a vi ocekujete sad da dalje pisem...isti ste kao i zakoni protiv kojih smo svi sem tzv organa reda
Zasto se protiv provalnika ne pokrece postupak za pokusaj ubistva jer je krenuo sa pistoljem coveku u kucu. Otkud sudija zna da li je on krenuo u kradju .Na kraju lopovi uvek budu oslobodjeni a zrtve nemaju nikakva prava.Podrzavam oslobadjanje deke i pozivam sve pravnike da pokrenu proceduru za promenu zakona jer oni znaju gde sta i kako treba i da se ne svede sve samo na nase kuckanje u prazno.
Žao mi je zbog njihovih godina,deda je samo branio svoj kucni prag,da li bi sudija sudio svom dedi za ovako nešto.....
deda nije kriv i ne treba mu suditi svako brani svoj prag gde je tu pravda zakon pod hitno treba promeniti sta da su usli unutra i pobili ih , treba zastititi stare osobe od nasilja i pljackasa
mečka na vrata
uopste mi nije jasno kakvu je to OPŠTU OPASNOST čiča izazvao pa ga terete za to. Pa covek moze u tom momentu da pomisli da je mečka ili neka neman došla na vrata i da hoće da ih pobije, moraš da pucas!, a šta je iza tih vrata? sigurno nije mutavi poštar u gluvo doba da mu donese penziju još je razvaljivao vrata da starac potpiše. onaj koji razvaljuje kućni prag treba da zna da može da nastrada i od branioca kućnog praga i od zakona, a branioce na osnovu svih činjenica osloboditi. TREBA NAM TEXAS da bi sprečili ovakve pokušaje razbojništva i ubistava. Treba dozvoliti odbranu vatrnim oružjem u slučajevima očiglednog pokučaja razbojništva i ubistva, Životi ugroženih ljudi su u pitanju.
SVAKO BI PUCAO DA IMA PUŠKU U TOJ SITUACIJI I ZATO TREBA MENJATI ZAKON
a šta bi bilo da deda nije imao pušku?
Re:
To i ja kažem... Sad svi znaju da su nezasticeni i ko zna da li nekom moze pasti na pamet da dodje da im se osveti za ove sto su bili a mozda i oni sami se vrate... To samo ima u nasoj zemlji,jadni ljudi nemaju mira oni su u stalnom strahu...
Bravo deda! Živ bio još dugo godina.tako se i postupa sa bagrom i otpadom od ljudi! Zao mi je samo sto živiš u lopovskoj državi!
Peticiju sam potpisala zato sto se ne menjaju neki zakoni koji su veoma bitni za nas "male ljude". Kada nesto treba da se popravi(fasada,ili bilo sta drugo),kazu:" pa to je privatno vlasnistvo". Kada nas pokusa napasti neko u nasoj kuci ili stanu,mi nemamo nikakva prava samopdbrane. Pa sta je trebao jadan covek,da otvori vrata i kaze: "Bas lepo sto ste dosli,cekali smo vas da nas ubijete,pretucete,a mozete da odlucite sta zelite da nam uradite"! Naravno da svako ko pristupi privatnom posedu na takav nacin,vlasnik je prinudjen da se odbrani. Kod nas se menjaju zakoni samo kada je u pitanju interes drzave, a ostalo moze da ceka. Zakoni sa zapada se usvajaju segmentarno,samo ono sto je interes drzave. Sramota je da covek sa 89 god.ide u zatvor zato sto je branio goli zivot.
S postovanjem,
Gordana Ristic
Браво за господина Мирослава Тирнанића. Заслужује медаљу за храброст. Обавезно му треба вратити пушку.
UVESTI AMERICKI ZAKON "PRIVATNI POSED" !!!
DEDA, samo napred, i ne brini nista, cela Srbija je uz tebe, bar onaj njen posteni deo naroda !!!
| This discussion has been closed. |