PROTIV UKIDANJA NACIONALNIH PRIZNANJA ZA DOPRINOS KULTURI
Држава која чува и негује сопствену културу тешко да може да пропадне а, гле чуда, ова власт ради све супротно од тога.
Molim sve koji imaju imalo postovanja i ljubavi prema nasim veteranima kulture da potpisu ovu peticiju.
Jedan u nizu katastrofalnih poteza ministra "kulture".
Oduzima vam 3 minute, a bukvalno spasava glavu mnogim nasim najvrednijim umetnicima koji su ovo itekako zasluzili!
Ja imam status zasluznog umetnika vec 20-tak godina, izlagao sam na samostalnim i grupnim izlozbama u inostranstvu, a penzija mi je 35.000 dinara??? Ne mogu ni da prehranim porodicu,
a kamo li da kupujem slikarski materijal. Ceo zivot sam samostalni umetnik, nikada nisam primio nikakvu platu, niti bilo kakvu benificiju... Uvek sam placao porez od retkih prodaja. Dao sam stotinak dela za razne dobrotvorne donacije. Nisam ja kriv, sto su politicari unistili srednju klasu, pa zadnjih 15-tak godina, uopste i nema prodaje! Zato, ne dirati u te penzije, ali treba napraviti reviziju istih, i izbaciti estradu, koja zaradi za nedelju dana vise no mi slobodnjaci za par godina!
Ako Atina ne bude imala krojace, ici ce gola.
Ako Atina ne bude imala obucare, bice bosa.
Ako Atina ne bude imala Umetnike, nece Postojati...
za sliku Srbije u očima Evrope i sveta, upravo u opasnom vremenu kada se R.Srbija suočava sa pokušajima marginalizacije i satanizacije, a teži prijemu u EU! Kome treba narod koji priznaje da nema kulturu življenja?! Peticija je glas nacionalno svesnih i zabrinutih za pokoljenja. Dr sci Zorica Arsić Mandarić, književnik
osvesvujug,,humanistcki oslobodjuje'
smisla
Stimulacija kvaliteta. Borba za kreativnost.
Ko bar jednom dotakne veliku reč UMETNOST zaslužuje medalju na evropskom i svetskom prvenstvu u nadarenosti i radu.
IRFAN MENSUR
Re:
Ove peticije nemaju apsolutno nikakav znacaj, narocito ukoliko nemaju deset hiljada potpisa i vise, zasto se nije organizovao direktan poziv da se ljudi ukljuce u smenu svih vlastodrzaca "kulture", nije ovo jedina katastrofalna odluka, nego je tesko obuci bundu i izaci napolje, sta je sa samostalnim umetnicima kojima grad sa zakasnjenjem uplacuje nizu od najnize osnovice, bez plate i mogucnosti da zarade bilo kakav novac, ukoliko neko u tom statusu doceka redovnu penziju to ce biti od 9 do 12 hiljada dinara, da skaratim i nemam vise zivaca, treba oduzeti ljudima koji nac. p. nisu ni zasluzili a zasluznima ostaviti ako ne i povecati za procenat oduzetih, koliko sam pratio spiskove vecinu treba oduzeti,,,a zatim resiti i ostale slucajeve u kulturi i sire i dozvoliti pravim ljudima da stvaraju rade i zive,,!!!
ps. cega se plase ovi Gost, pa potpisite se, nece vam niko nista,,,,
Miroslav Mandic
- Država mora mnogo mnogo više da odvaja na kulturu i na obrazovanje,jer ćemo ovako ostati "bogalji".
SRAMOTA me je u kakvoj državi živim.
| This discussion has been closed. |