Sacuvajmo valjevsku Gracanicu!
Зато што се потапањем ове светиње крше моја верска осећања.
Mi na kosovu imamo nasu majcicu Gracanicu, dosta su nam siptari palili i unistavali nase svetinje, ni nasa Gracanica nije prosla netaknuto, ali uz Boziju pomoc je jos sa nama i mi u njoj. Stop unistavanju pravoslavnih svetinja!!!
Бог дуго трпи, али нас Србе и првише!!!
Верујемо да је казнио ону породицу Албанаца што су скрнавили крст цркве, и та слика кружи интернетом, онда и нас по том правилу чека казна кад-тад!
Ипак имајмо веру у Бога и Господа Исуса Христа, јер Бог је љубав!!!
Потписала сам ову Петицију зато што нисам шиптарка да рушим србске манастире, него сам Србкиња која је свесна да су се манастири подизали за спасење душа будућих покољења и јер ми је све од Немањића и њихових потомака, свето! Грачаница је светиња где се чуло појање анђела, коју је Свети Владика Николај Велимировић волео...
*
Nisam mogla da vjerujem kada sam cula da postoji pomisao o potapanju hrama kao resenju. Odmah sam se sjetila manastira Piva, koji je takodje iz slicnog razloga, kamen po kamen, premjesten na sadasnju lokaciju. Ne vidim razlog zasto to ne bismo i ovaj put uradili. Vjerujem istinski da bi se diglo pola Srbije, Kosova i Republike Srpske da se to uradi. Ja bih licno dosla i pomagala u poslu ako bismo se organizovali. Pozovite studente, vecina bi pohrlila da spasava crkvu, a Bogu bismo ucinili napokon ugodno djelo. Ima li smisla da pricamo o odbrani svetinja na Kosovu od neprijatelja, ako ih sami potapamo. Spasimo crkvu.
Непроцењива је штета, да дозволимо да пропадају духовне и материјалне вредности, посебно оне које су везане за нашу историју и правослаље, а датирају из далеке, или ближе прошлоси и обележја су српског идентитета.
Све што нам се дешава у задње године,дешава нам се зато што смо се удаљили од Бога и од цркве...У памет се дозовимо браћо и сестре и не дозволимо да се уништи наша светиња стара 18 вјекова коју су градили наши Свети преци...
| This discussion has been closed. |