Sacuvajmo valjevsku Gracanicu!
- СВЕТИЊЕ ГРАДИ ЧОВЕК У СЛАВУ БОГА, А НЕ СМЕ ДА РУШИ.
- БОГ ЈЕ ДАО ЧОВЕКУ ЧИСТУ ПИЈАЋУ ВОДУ, ЧОВЕК И ТО РЕМЕТИ СВОЈИМ НЕДЕЛИМА
- ЧОВЕК УГРОЖАВА ЖИВОТЕ ЉУДИ ЧИТАВЕ ОКОЛИНЕ
Zato što treba da se zaustavi sistematsko zatiranje srpske istorije. Lepenski vir kao kolevku ljudske civilizacije potopio je Josip Broz. Vinča kao najstarije urbano naselje iz koje je potekla prva pismenost ,zabetonirana je i služi za skladištenje nuklearnog otpada i za odlaganje smeća iz celog Beograda . Da li je ovo slučajnost.Da li su Nemci 1941 g. slučajno bombardovali Narodnu biblioteku i odneli u vagonima knjige i relikvije koje nisu vraćene.Zašto Narodni muzej ne radi od 2000 godine. Valjevska Gračanica je je podignuta u 15 veku ali u Srbiji ne sme biti starijih spomenika kulture od 200 godina u skladu sa Danom državnosti.
Zastitimo svoje svetinje, jer ova vlast ih nije ni dizala, niti ima pravo ko da ih rusi! Za Kosovske manastire kad-tad osveta!
Neka bi nas milostivi Gospod Isus Hristos pomogao svojom miloscu da se nasa draga Svetinja Gracanica spasi!
Gospod sa vama.
Serujte, kako bi sto veci broj ljudi potpisao peticiju!!
O potapanju Valjevske Gračanice čuo sam i ranije, i verovao sam da do toga neće doći. Bilo je protesta i mislio sam da će protesti građana uspeti. Nisu uspeli, projekat se realizuje i peticija neće dati efekta, ali želim da budem na strani onih koji su pokušali da bar nešto učine i spase svetinju. Nekada je šteta bolja od bilo koje koristi. Šteta, šteta za crkvu. Već je potopljena i bezbožnici neće stati dok ne napune akumulaciju. Ni Boga se ne plaše, verujte da projektantima neće biti dobro. Neki koji su rušili crkve i božja mesta zatrli su im se tragovi. Žalosno i žao mi ih je. Neka im Bog oprosti ako može i hoće. Ne verujem.
| This discussion has been closed. |