Peticije.online

SKUPLJANJE GLASOVA ZA STATUS RODITELJ-NEGOVATELJ

Kontaktirajte autora peticije

Gost#26 Oct 11, 2015, 17:07
Zato sto sam imala prilike da vidim roditelje, cesto samohrane, koji su morali da daju decu u dom zato sto ne mogu da im obezbede uslove ili cute i trpe da im ne bi oduzeli decu. Kao majka punoletene dece smatram da decu ne treba nikako odvajati od roditelja ako je u pitanju nemastina ( kada je u pitanju nasilje, onda mora), jer ne moze hranitelj vise voleti dete od roditelja, a sa tim novcem od drzave (koji hranitelj moze i zloupotrebiti) i roditelj moze pruziti deci ono sto i hranitelj, i jos i ljubav. Smatram najvecim grehom, ali istovremeno i stresom, odvajanje dece od roditelja samo zbog nemastine. To je zlocin!
Gost#27 Oct 11, 2015, 18:17
Zato što imsm prijatelje sa bolesnom decom i znam kako im je
Gost#28 Oct 11, 2015, 18:48
Zato sto u ustanovama ne rade s'ljubavlju bar strucni kadar socijalna sluzba, vaspitaci u Zavodu za ometene u Veterniku. Tamo nikom ne bih pozelela.
Negovateljicama , medicnskom osoblju i spremacicama kapa dole svaka cast .
Gost#29 Oct 11, 2015, 19:36

Smatram da roditeljima treba pružiti mogućnost da budu hranitelji svojoj djeci

Gost#30 Oct 11, 2015, 19:38

Re:

Tačno.Slažem se.

Gost#31 Oct 11, 2015, 19:41
Zato sto imam brata koji ima dete sa posebnim potrebama, radi od jutra do sutra zato sto mu zena ( velika intelektualka) ne moze da radu, nemaju nikakvu pomoc, a mislim ni razumevanje od strane drzave!!!
Gost#32 Oct 11, 2015, 20:51
Zato sto moj brat od tetke ima dete koje ima deciju cerebralnu paralizu i znam sa kakvim se sve teškoćama susreću svakog dana i koliko novca je potrebno za jedno dete sa specijalnim potrebama.
Gost#33 Oct 11, 2015, 21:30
Zato sto imam prijateljicu ciji sin od rodjenja boluje od cerebralne paralize i znam koliko se muci. Radi nocne smene ( racuna da mu manje treba dok spava, tada je otac sa njim, a ona mu je na raspolaganju po ceo dan kad je budan), ali raditi nocnu smenu nije zdravo, pogotovo tako predugo. Sve joj je izremeceno i plasim se za njeno zdravlje, a ako ona oboli, sta ce onda sa njim......zato potpisujem i dajme podrsku svim rim hrabrim i divnim roditeljima i njihovoj deci
Gost#34 Oct 11, 2015, 22:36
Ko moze bolje cuvati svoje dete od roditelja,,?
Gost#35 Oct 12, 2015, 13:44

Zato sto nam je status ocajan. Deca nam pate, siromastvo rastura brakove...

Gost#36 Oct 12, 2015, 13:55

Zato što je to jedino ispravno! 

Gost#37 Oct 12, 2015, 14:03
Zato sto je to preko potrebno!
Gost#38 Oct 12, 2015, 14:20
Zato što smatram da treba maksimalno pomoći roditeljima sa decom sa invaliditetom. I dama dam roditelj deteta (momka) sa invaliditetom i svesna sam koliko bi kvalitet naših života bio bolji da je ovaj zakon bio na snazi kada je moje dete bili malo.
Gost#39 Oct 12, 2015, 18:48
Zato sto Imam dete sa posebnim potrebama!!!
Gost#40 Oct 12, 2015, 19:22
nikad mi nije jasno da hranitelji mogu imati više ljubavi i dobre namere od roditelja ,a da se pritom hranitelju plaćaju velike sume novca uplaćuje radni staž i sve božije milosti i privilegije društva uživaju dok se roditeljima neodobrava ni pristojan deči dodatak .Kad bi neko u ovim društvu se potrudio da porodice sa decom pomogne materijalno a bogami i moralno puno bi bilo SREĆNIH PORODICA a ne hranitelja koje deca neinteresuju već novac koji ce dobiti novac a ko pita decu i roditelje kako im je. ŽALOSNO
Gost#41 Oct 12, 2015, 19:28

Zato sto sam i sama roditelj deteta sa invaliditetom i smatram da ako smo nasu decu ostavili sanama da zive da ih volimo pazimo i cuvamo mogla bi makar drzava da ispostuje nasu odluku i da nam pomogne jer svako nase dete koje je u domu izade drzavu oko 120,000 a ovo sto mi trazmo je samo polovina pa sta reci....

Gost#42 Oct 12, 2015, 20:26
I ja imam dete sa cerbralnom paralizom .
Gost#43 Oct 12, 2015, 22:05
Zelim da pomognem svom detetu na svaki moguci nacin da postane samostalno , da ostvari sve svoje potencijale, a za to je neophodna svaka podrska sa strane.
Gost#44 Oct 12, 2015, 23:18
Zato što sam jedan od roditelja koji je već 20 godina uz svoje dete i bez dana radnog staža i pomoci države.
Gost#45 Oct 13, 2015, 01:59
Znam kako je roditeljima koji moraju da pored danonoćne, svakodnevne, višegodišnje brige o bolesnm detetu, moraju da obezbede i sredstva za život. Obično-za preživljavanje. Država mora da pomogne!
Gost#46 Oct 13, 2015, 06:18
Ja sam roditelj, a u Srbiji je to "misaona imenica" vec poslednjih 30 godina...
Gost#47 Oct 13, 2015, 07:59
Vreme je da oni koji su Nevidljivi postanu Vidljivi i za ovu drzavu i za ovo drustvo, pomozite da se vrati dostojanstvo ljudima.
Gost#48 Oct 13, 2015, 09:16
zato sto sam i ja majka jedne djevojcice autisticnog spektra i htjela bih sto vise uz dogovor sa drugim doktorima raditi na njenom osposobljavanju za zivot a ne da ju prepustim drugima koji mozda nece toliko uloziti koliko moze majka za njezinu pripremu, osposobljavanje i prihvacanje okoline nama a isto tako i nas okolini....
Dragana#49 Oct 13, 2015, 11:43

Re:

#22: Marija Protic -  

Slobodno i mene stavi zajedno cemo ih tuziti....

Gost#50 Oct 13, 2015, 12:00
Zar je potrebno objašnjenje?!
Samo ti roditelji znaju kroz šta prolaze i treba im omogućiti bar deo finansijske rasterećenosti, ako ništa drugo, da delimično skinu bar jednu brigu sa svojih pleća...