SKUPLJANJE GLASOVA ZA STATUS RODITELJ-NEGOVATELJ
Jako je velika vaznost i sigurnust za djete ako je majka sa njim a i maja je mirna i sigurna ako je sa djetetom jer ko pozna djete bolje od majke ili oca i u tom sucaju se jedino moze vidjeti napredak djece zato ako imate savjesti imalo omogucite im bar malo dostojanstva i srece da moze majka biti uz njih njima je to velika stvar
Dajem podrsku koleginici ciji je sin dete sa posebnim potrebama.
Kao zaposleni roditelj maloletnog deteta sa poteskocama u razvoju (razvojna disfazija sa elementima autizma),cesto budem u dilemi i pitam se,da li je ispravno da oba roditelja rade,kako bi finansijski omogucili detetu oporavak i rad sa logopedom,defektologom (mesecno oko 25 000) plus placanje osobe koja vrsi funkciju personalnog asistenta,ili je za detetov napredak pored rada sa strucnjacima,potrebno da i roditelji intenzivno rade na stimulaciji razvoja uz ljubav i podrsku porodice.A sta reci o podrsci koju treba kao roditelji da pruzimo i nasoj deci bez poteskoca u razvoju...Zato trazim da se omoguci ovaj status roditelja.
Zato sto sam majka deteta sa problemima u razvoju.Mislim da bi podrska i usvajanje navedenog predloga puno znacila porodicama dece sa posebnim potrebama.
porska naravno,i ja imam dete ,devojku od 21 god sa down sindromom,
samohrana majka,znate i sami kako je ziveti i raditi ,i brinuti se o svemu,treba platiti kiriju,sve lekove,preglede itd.
| This discussion has been closed. |