Spasimo Billya i njegovog vlasnika
Re:
Bravo za komentar...I stafordi i pitbulovi su velike maze (imam oba) vrlo dobri cuvari ali reaguju kao i svi psi.Imala sam ranije i pekinezera,oi su mnogo agresivniji od staforda samo sto nemaju snage inace bi bili prave ubice.I na kraju, ja se najvise plasim zlih ljudi(ima ih previse) a ne pasa...
Majka je kriva,nije naucila dete kako se treba ophoditi prema psu. Svaki pas bi to isto ucinio,moj otac je imao takvu situaciju. Majka je dopustila detetu da se igra sa kucetom,to kuce je bilo predobro(pricam o stafordu) i onda je usledila jako nezgodna situacija kada je devojcica krenula da cupa,vuce za rep i stipa po obrazima Dona,na sta je on samo opomenuo nju. Ali moj otac je naravno bio kriv i morao je da plati 2500 evra da ga ne bi tuzili i uspavali Dona! Tako da znam u kakvoj je Milos situaciji,i iz tog razloga ima moju punu podsku! Pancevo je uz tebe Milose!
poz
Re:
pa da se razumemo,kriv je vlasnik psa zato sto je dozvolio kontakt sa detetom,opste je poznato da staforde i pitove deca uznemiravaju!Ja za 5 god koliko Timon ima nisam uspeo da provalim zasto ga uznemiravaju kada placu ili vicu,Timon je pitbull,neverovatan pas.Hteo sam da kazem da peticija moze da uspe ali samo kako bi se spasao pas jer vlasnik je kriv,pre svega kao prvo dao je psa devojci,sto je prva greska,ostalo je posledica toga...
Re:
Nema staford uopste najjaci ugriz i nije poenta u tome, pas nije svestan svoje snage, na prvom mestu je rotfajler, a tek tamo na 7. ili 8. je staford, cak ima slabiji ugriz i od labradora. A to sto nazivaju opasnom rasom Staforda ili Doge, to uopste nije tacno, prvo sto kod nas uopste to nije ispitano, ispitano je samo u Americi, tamo su opasne rase Nemacki Ovcar, Pitbul i Akita Inu, kod njih je zabelezeno oko 100 i nesto smrti, tako da slazem se sa Vama, ali da je to rasa koja je jedna od rasa koje imaju najjaci ugriz, ne.
Re:
Ovaj zakon, pravilnik ili sta vec je smesan, koje opasne rase? Je l' je to kod nas testirano? Svaka drzava pravi listu opasnih psa, ali pre toga mora da napravi uvid u to. Svugde u svetu su "opasne rase" Pit bul i Nemacki ovcar, mozda Akita inu, tako da prestanu vise da seru, danas se sve greske svode na pse, oni su krivi za sve, a da ne pricam koliko macka, tek odrasla, moze da bude opasna kada izgrebe neko dete, iako to dete nista ne oseca, pre ce se od toga dete razboleti. Danas se sva necistoca po gradu svaljuje na pse, oni "prevrcu kontejnere i kante za smece", njihov izmet je na svaki korak, sprovode neke zakone, a nemaju ni uslove. A sta cemo sa konjima koje vode cigani, koji ostavljaju svoj izmetu centru grada, pa kola ne mogu da ih zaobidju, pa preko njih, to se oseca u krugu od 300m minimum na otvorenom, jadni psi, oni su valjda ziva bica, pas ima svoje prirodne navike kao i covek, to jeste kucni ljubimac, ali se mora znati kakve gene on ima i odakle su. Bas sam danas gledao svog psa kako zakopava svoje koske, pa mi je palo na pamet po hiljaditi put da se setim da je to zivotinja iz divljine. Nemam nista protiv macke, ali su one sigurno odgovornije za nerede i takve stvari koje se snose na pse ustvari.
postoji nesto sto se zove licna odgovornost.
Decko moze eventualno da isplati neku novcanu kaznu i to je to.
| This discussion has been closed. |