Spasimo Billya i njegovog vlasnika
Re:
Stom tolku se razbirate, mozete da mu pomognete na deckoto vo sudskiot proces. Povrzete go so luge kompetentni za rasite kucinja i nivnite naviki. Sigurno i Zdruzenijata za zastita na zivotni imaat svoi advokati sto mozat da mu pomognat. i najbitna e majkata koja ja izvrtuva prikaznata so cel da ne snosi odgovornost, deckoto treba da bara Socijalnata sluzba da ja slusne verzijata na devojceto. Neka ne luta , barem indirektno pomognete mu
Jedno je sigurno kao u Hichovim filmovima da je batler ubica - da pas nije kriv.
Nikola
(potpisnik je vlasnik 3godisnjeg americkog staford terijera)
(Objavljen u "Službenom glasniklu RS", broj 65/10)
Clan 2.
Pas koji se drži kao kucni ljubimac, a koji može predstavljati opasnost za okolinu (u daljem tekstu: opasan pas), u smislu
ovog pravilnika, jeste bilo koja jedinka te vrste, izuzev službenog psa, koja je:
1) bez ociglednog povoda napala coveka i nanela mu telesne povrede ili smrt;
2) bez ociglednog povoda napala drugog psa i nanela mu teške telesne povrede ili smrt;
3) uzgajana, odnosno dresirana za borbe pasa ili nadjena u organizovanoj borbi sa drugim psom;
4) namenjena za cuvanje imovine ili kao telesni cuvar;
5) rase pit bul terijer ili mešanac te rase, koji ne potice iz kontrolisanog uzgoja;
6) rase bul terijer, staford terijer, americki staford terijer i mini bul terijer ili mešanac tih rasa.
Clan 5.
Opasne pse mogu da izvode samo punoletna lica, i to uz brnjicu i na povocu, u skladu sa posebnim propisom.
----
Ceo pravilnik mozete procitati ovde http://www.vet.minpolj.gov.rs/legislativa/pravilnici/Pravilnik%20o%20nacinu%20drzanja%20pasa%20koji%20mogu%20predstavljati%20opasnost%20za%20okolinu.pdf
a Vaša peticija je besmislena, vlasnik psa je morao biti upoznat sa svim posledicama isto kao sto i pesak mora znati kada i gde treba preci ulicu, isto kao i vozač propise itd.
Moja deca su odrasla sa ženkom pit bula.Kad izađu u dvorište da se igraju, ona ih sa prozora gleda. Brine o njima...
Roditelji treba da nauče svoju decu kako se prilazi psima.
Vaspitacica?
Re:
Vidis da izgleda sakrivaju sliku deteta. Imam osecaj da ima samo malu ogrebotinu koju su zasili i to je sve.
Podrška Billiju
PAS NE MOŽE DA BUDE KRIV! Nije on brutalno napao devojčicu, samo je odreagovao refleksno, verovatno ga je ona nehotice malo jače stisla za obraze, a on ne zna da kaže: nemoj.
Moja devojčica je, kada je imala 7 godina, podigla mačku iznad glave i mačka je, iz potrebe da se zaštiti, da se zadrži, ogrebala po oku, otkinula joj deo beonjače!!! Nije ona bila kriva, bila sam kriva JA jer sam bila pored deteta. Sve se desilo u sekundi, na sreću je ostalo bez posledica. Očni hirurg je uklonio taj deo beonjače i sve je to lepo zaraslo.
A to da dete ima traumu?!? Možda od nečijih reakcija i od nekih priča. Jer, nije ona ni stigla da se uplaši. To je bila samo sekunda. Ništa ona nije u tom trenutku ni osetila... A sve ono što majka priča je neki izrežirani tekst... Znam iz iskustva nekih ljudi šta sve TREBA reći da kazna bude što veća.
Prema tome - budimo ljudi!!! I neka je detetu samo dobro. Ne treba se iščikavati sa sudbinom... I tražiti nečiji život u zamenu za bilo šta, pa neka je to i pseći život, ipak je to život!!! Podrška Billiju. I ne samo njemu već svim psima na koje se, očigledno, vrši hajka zbog nekih osoba koje ih ne vole!!!!
This comment has been removed by the person who wrote it.
What ?
Dragana
Posle toga ponovo dete mi zgrabi povodac iz ruke (drzala sam cvrsto pa nije ali je uhvatio dakle)
napominjem deca se stvore niotkuda. Nisam "luda" vlasnica ali ne dozvoljavam da mi neko razvlaci i maltretira pse iako odrastaju sa blizancima od njihovog rodjenja, vole decu strasno, ali ne i napade na njih .
U pitanju je maltezer koji je preplaseno bezao iza mene .Inace imam i 3 staforda i sta ?Ja treba da odgovara za nesposobnost roditelja da cuvaju decu i da ih nauce osnovnoj kulturi i kako se zivotinja mazi bez udaranja , ukoliko pas odreguje na napad deteta.
Jer udaranje, stipanje njuske, cimanje repa nije igra
| This discussion has been closed. |