Sprečavanje usvajanje deteta u porodicu u instranstvu
Re: Re: Re:
U svim siromašnim zemljama među kojima je i Srbija postoji zakon da sranci mogu da usvajaju decu, jer takve zemlje ne mogu da izdrže ni decu sa oa roditelja, a kamo li napuštenu.
Ceo svet ( a naročitto Šveđani) je lud od želje da mu zemlja porekla bude jadna Srbija. Zar ne shvatate da smo bedna i siromašna zemlja, i da je svaka pomoć sa strane, pa i usvajanje naše napušene dece, ogromna pomoš i usluga za nas.
Re: Re: Re:
Hraniteljka će se boriti za njega sve dok joj država bude plaćala, jer je hranitteljstvo posao koji se radi za platu kao i svi drugi poslovi. Prvi mesec, kada joj ne legnu pare na račun (a to je sve bliža izvesnost sobzirom da tonemo svakim danom sve dublje, hraniteljka će dete ostaviti ispred centra za socijalni rad ili doma za nezbrinutu decu.
Људе из центра дати на усвајање у Шведску. Можда их продају некој културној породици у којој могу да упражњавају своја дебилна и сексуална опредељења.
Re:
Драги професоре подржавам сваку реч коју сте написали. Не знам колико моја подршка Вама уопште може значити, или колико ће мој потпис помоћи спасавању детета, али све је боље од ћутања. Бесна сам и разочарана јер сам преко свог фејсбук профила читав дан делила постове у вези са овим догађајем, а само је неколико жена лајковало или поделило. Мушкарци, Србенде, којима су вазда пуна уста српства, нико ништа. Заиста сам бесна и огорчена, али ваш пост улива наду да још има Срба интелектуалаца који не забијају главу у прашину.
Александра Куљанин, професор историје из Ужица, а овде врло битно и мајка четири сина.
| This discussion has been closed. |