Peticije.online

Za priznavanje zanimanja snimatelj i dizajner zvuka kao autorskih

Kontaktirajte autora peticije

Gost#1 Jun 29, 2015, 23:06
U potpunosti podržavam ovu peticiju, jer je ova struka i te kako u podređenom položaju, a izbacivanjem prava da bude autorska, stavlja se u još podređeniji položaj. Pride, dobrih dizajnera i snimatelja nam nikad nije bilo previše.
Gost#2 Jun 29, 2015, 23:49
Potpisao...
Gost#3 Jun 30, 2015, 11:22
Jer kao montažer razumem značaj rada mojih kolega koji svakom audio-vizuelnom delu daju svoj pečat kao kreativci i autori.
#4#4 Jun 30, 2015, 13:17

peticija

Neverovatno je da se uopšte dovodi u pitanje postojanje autorskih prava kog ovog zanimanja. Završio sam fakultet koji je akreditovan i na kojem postoji ovaj smer,aktivno učestvovao u snimanju zvuka za filmove i kratke forme a sad mi kao uopšte nemamo udela u tome. 

Gost#5 Jun 30, 2015, 13:46
Zato, što ne volim nepoštovanje profesije snimatelja zvuka i dizajnera zvuka.Marton
Anonymous#6 Jun 30, 2015, 16:22
Audio-vizuelna umetnost je nezamisliva bez snimatelja tona idizajnera zvuka.
Gost#7 Jun 30, 2015, 16:32

Potpisala .. 

Gost#8 Aug 23, 2016, 12:23
Bez obzira čija je osnovna odnosno početna ideja i ko je pokrenuo neki projekat, svaki učesnik u realizaciji tog projekta, hteo to ili ne, ostavlja svoj autentični doprinos (ili potpis). Pored svih u peticiji navedenih zanimanja, doprinos tonca u svakom projektu je uvek specifičan i zavisi isključivo od njegovog znanja, iskustva, afiniteta i specifičnog doživljaja odnosno viđenja tog projekta.