Подржимо опстанак УК ''Вук Караџић''

profesor

/ #49

2014-09-05 19:24

Mozda ovo nema veze sa temom komentara,ali moram da priznam - danas me kuce nauci pameti.Prekjuce 3.septembra setao kuce, kao i svaki dan Bulevarom,pored Vuka, kada je  ekipa RTS-a dosla da snima prilog, kazu za Beogradsku hroniku, za rubriku kultura. Tema podrska Vuku. Posto sam vec prvih dana potpisao, malo usporim, zastanem,a cini mi se da sam i bio u kadru,vise kuce nego ja.Pitao,vise zbog kuceta nego zbog sebe,kad ce biti na tv,i rekose odmah danas.Nije bilo, sutradan u prolazu pitam zasto nije i kada ce,rekose mi u petak.Petak je, ja gledao i cekao ali nije bilo,ni kuce,ni ja.Ponadah se mozda makar kraju,razocarenje,poslednjji najavljen superaktuelni prilog-reciklaza.Izvinite,ako smem da pitam,sta je to reciklaza?Kuce me gleda sa prekorom,kao da me izgrdi na sva usta,pominjuci mi pretke i moje godine i na kraju ostro zakljuci da je ljudski rod nekulturan i prost.Sta da mu kazem,a da me razume,pa mu nemustim jezikom odogovorim: lako je tebi pseto jedno lajati kad te ja ucim kulturi gde ces da kakis i uz koje drvo da piskis,iz cega da jedes, i na koga da ne lajes,a ko ce mene da nauci da ne gledam vise tv kojoj sam verovao i uredno placao pretplatu,ko ce da me nauci da recikliram svoje poverenje u tu emisiju, da recikliram veru u ljude koji se bave profesijom koja je u funkciji onih kojima kultura treba, da recikliram ubedjenje da svakom kultura treba,da recikliram ono sto pise "servis u funkciji gradjana"itd.itd. kuce me gleda i kao da kaze: ej ljudski moronu, recikliraj sve samo ne ono - i na tarabi pise.........