Peticija protiv preseljenja skole

Quoted post

prosvetar k

#9 realizam i renesansa

2013-06-09 13:30

Iako me je iskreno dirnulo ovo angažovanje roditelja i dece po pitanju preseljenja oš"Velimir Markićević",moram da kažem da se ovde radi o interesu sve dece,pa i učenika iste, o kojoj se ovde govori.
Naime, osnovne škole se sele u zgradu koja može primiti više učenika,njen izgled je lako rešiv problem i ne razumem zašto se tolika prašina diže oko toga.Srednje škole će nastavu izvoditi u zgradi "stare"škole jer imaju manji broj dece,zgrada je manja, sa manje prostorija.Logično!Nikome od "brižnih" roditelja nije zasmetala dosadašnja situacija u kojoj su srednjoškolci i osnovci delili istu zgradu?
Još, po meni ,važnija stvar je SPAJANJE Škola 2014-2015 po nalogu Ministarstva prosvete o kome nije bilo ni spomena.Tada će dve osnovne postati jedna,takodje i obe srednje, te će se prepoloviti broj učitelja, nastavnika i nastavnog osoblja.
Vi znate, a i ja, da problem nije u preseljenju škole, već leži mnogo dublje, a to je NEDOSTATAK DECE koji proističe iz NEDOSTATKA LJUDI u Majdanpeku.Mortalitet veći od nataliteta, migracije stanovništva svakodnevne,Majdanpek je postao grad penzionera u kome ima malo dece, a biće ih sve manje.Budite srećni što deca i imaju školu u svom gradu, jer će uskoro putovati u obližnje gradove na nastavu.
Žao mi je što ova divna dečica, umesto da uživaju u raspustu, jure gradjane da potpišu peticiju.A bore se protiv vetrenjača...

Odgovori

reprosvetar

#10 Re: realizam i renesansa

2013-06-09 13:50:45

#9: prosvetar k - realizam i renesansa

Sto se spajanja osnovnih skola tice, od skolske 2014/15. ocigledno je da niste upuceni. Planirano je finansiranje skola per kapita (po glavi ucenika), tako da automatskog spajanja nece biti... Prema nekim saznanjima, krenuce se od naredne skolske godine. kao pilot, u pojedinim skolama, kako bi se pokazala najbolja moguca resenja, tako da spajanja osnovnih skola nece biti po nalogu Ministarstva prosvete. Sto se srednjih skola tice, pa one i jesu problem. Neodgovorno ponasanje prema imovini, a to ovde niko ne pominje, dovelo je do privremenog preseljenja u objekte osnovnih skola. Mrezu srednjih skola donosi Ministrarstvo, a kvalitetan rad u nekoj od srednjih skola doveo je do toga da jedna od skola broji jedva preko 100 ucenika. Ministarstvo prosvete trazi ukidanje jedne od dveju srednjih skola, tacnije gasenje Gimnazije u Majdanpeku i spajanje sa Tehnickom skolom. Tako da vase povrsno poznavanje skolskih propisa, ne verujem da moze da Vas prepozna kao PROSVETARA. Divna decica ce se izboriti za neka svoja prava, a ne sedeti po kancelarijama, ucionicama i bibliotekama, da im nesto padne s neba!

Gost

2013-06-09 14:44:48

ne znam sta ste mislili kada ste rekli da ce nam deca ici u skolu u obliznje gradove,da li ste mislili na Bor ili Pozarevac?posto blizeg NEMA!!!!!!!

Milena

#25 Re: realizam i renesansa

2013-06-09 19:21:07

nisi u pravu, stara skola se izborila za sredstva i sredila objekat da deca mogu bezbedno pohadjati nastavu, imaju bolje grejanje, sam ambijent je ugodniji, objekat je bezbedniji, a srednjoskolci su unistili objekat na brdu, nije samo mraz ga unistio nego i omladinci koji su pohadjali srednju skolu, pojedinci se ponasaju kao da su dosli sa divljeg zapada, a njihovi direktori da ne pricamo, krivi su sto je doslo do pucanja cevi, neodgovaraju vec su nagradjeni ....stvarno u ovoj zemlji nema nista smisla, boricemo se i izboriti, otici ce oni koji su da bi ostali na vlasti pristali na ovakvu soluciju, vreme im izmice...bilo je dosta

Anastasija

#33 Re: realizam i renesansa

2013-06-10 12:38:10

Ako je "po vama" ovo borba protiv vetrenjaca, imam osecaj da ste vi deo tog tima vetrenjaca... Iskreno ne vidim kako se neko sa toliko pesimizma obraca nasim sugradjanima koji decu uce i podrzavaju u jednoj akciji koja za cilj ima OPSTE DOBRO... uce ih svojim primerom da se od cilja ne odustaje ma kako to izgledalo nemoguce...

Jos tamo nekih '80-tih se ova ideja spominjala, ali nije se nista od toga dogodilo... srecom!!!

To sto broj ucenika opada ne mora da znaci da Majdanpek nema nadu, naprotiv treba sacuvati ovu skolu I tradiciju!!!

Sta ce biti sa srednjom skolom??? Hoce li se to ostaviti pacovima, slepim misevima I korovu??? Zasto njen izgled nije "lako resiv problem"???? Ako bi to resili imali bi vise dece u srednjim skolama, ne samo iz Majdanpeka vec I okoline....

Pesimizmu ovde nije mesto!!! Deca su to! Oni su optimisti I treba ih tako odgajati I vaspitavati!!!