Peticija za ukidanje odluke o promeni smena u osnovnim školama

Quoted post

ana crvak

2013-10-07 11:15

Svako bira kako c vaspitavati svoju decu, kao sto osluskujete njihove potrebe pa na osnovu toga uslovno receno birate cime ce se baviti. Suvise obaveza nije dobro, ali sa uvodjenjem smena su onemogucene potpuno. Treninzi su ostali u sto vreme,kasno popodne,a vecina dece je tada vec budna 12h. Nije isto,mada isto vremena oduzima kao i ranije. Moj suprug radi jaaaakooo puno i dugo,pa? Koga briga za to? To sto on svoju decu ne vidi do uvece mi ne resavamo zezanjem bioritma druge dece...... a vrtici imaju i popodnevne smene. Svi koji rade u prosveti su posvetili svoj radni vek visim ciljevima,bar bi tako trebalo biti. Vi ste spona izmedju nas(roditelja) i stvarnog sveta. Vi ste ,pored nas, jedini duzni da branite njihovo dobro po cenu svega.
Ja se ni ne bunim zbog mog deteta, ona je mala, nema 7 casova i 15 predmeta. Ovo je najgora moguca opcija za stariju decu, a koliko sam shvatila, i vasa su deca mala.e, pa nece jos dugo biti.svaka odluka se i na njh odnosi. Vi imate 2x vise razloga da dignete glas protiv.pozdrav za sada-imamo domaci

Odgovori

Gost

#19 Re:

2013-10-07 17:51:12

#15: ana crvak -

A da li vam je palo na pamet da se na zahtev roditelja mogu promeniti termini slobodnih aktivnosti? Ne vidim zasto je problem promeniti smenu, a ne termin ponavljam vannastavnih aktivnosti. Mozda u Bg vrtici rade i poslepodne, ali u provinciji to nije tako. Radi od pola sest do pola 4 i to je to. A cisto da pojasnim naucno je dokazano da je deciji bioritam najvise ugrozen cinjenicom da su naviknuti da im se mozak uslovno ukljucuje u odredjeno vreme, sto se postize stalnim idenjem u istu smenu. I mi jesmo posvetili vreme i energiju tome da ucimo nasu i vasu decu dobrom i plemenitom, ali ponekad imam osecaj da odgovora od strane roditelja nema. To je sad vec drugo pitanje i moglo bi se dugo o tome uzalud raspravljati. Ja sam svesna da roditelji dugo rade, radi i moj muz i ne nabijam to nikom na nos. I verujte da mene raduje sto ce moja deca ici po smenama, ma koliko to nekom izgleda cudno i glupo. Zelim vama i vasoj deci sve najlepse i da uspete da u vasoj skoli ukinete smene isto kao zelim da to u mom gradu ne uspe.