Peticija za ukidanje odluke o promeni smena u osnovnim školama

Quoted post

Gost

#19 Re:

2013-10-07 17:51

#15: ana crvak -

A da li vam je palo na pamet da se na zahtev roditelja mogu promeniti termini slobodnih aktivnosti? Ne vidim zasto je problem promeniti smenu, a ne termin ponavljam vannastavnih aktivnosti. Mozda u Bg vrtici rade i poslepodne, ali u provinciji to nije tako. Radi od pola sest do pola 4 i to je to. A cisto da pojasnim naucno je dokazano da je deciji bioritam najvise ugrozen cinjenicom da su naviknuti da im se mozak uslovno ukljucuje u odredjeno vreme, sto se postize stalnim idenjem u istu smenu. I mi jesmo posvetili vreme i energiju tome da ucimo nasu i vasu decu dobrom i plemenitom, ali ponekad imam osecaj da odgovora od strane roditelja nema. To je sad vec drugo pitanje i moglo bi se dugo o tome uzalud raspravljati. Ja sam svesna da roditelji dugo rade, radi i moj muz i ne nabijam to nikom na nos. I verujte da mene raduje sto ce moja deca ici po smenama, ma koliko to nekom izgleda cudno i glupo. Zelim vama i vasoj deci sve najlepse i da uspete da u vasoj skoli ukinete smene isto kao zelim da to u mom gradu ne uspe.

Odgovori

Gost

#21 Re: Re:

2013-10-07 21:18:20

#19: - Re:

PONAVLJAM da su deca najbitnija u celoj ovoj prici!!!! Svi ostali koji odluce da rade sa decom (vaspitaci,ucitelji..i sl)treba da funkcionisu( kao i skola) na osnovu potreba  dece!!!Dali ste se ikada okrenuli i pogledali po parku koliko dece je samo???DALI je normmalno da dete prvi razred sedi samo kuci do  pocetka druge smene?PITAMO li se dali je to dete psihicki spremno da prihvati svu odgovornost koju im mi ostavimo(npr zakljucavanje stana)!!!! Polazak u skolu je nesto cega se secamo ceo zivot!!! NARAVNO da deca treba da budu samostalna ali postepeno!!!!!Ne mogu se porediti deca od 7 i deca od 12 god!!!Sto se tice vanskolskih aktivnosti,sluze i za opustanje dece!!! Sta mislite da na zapadu deca ne idu na van skolske aktivnosti iako su ceo dan u skoli????Imam prijateljicu cija cerka na zapadu ide ceo dan u skolu.Naravno da ne uce ceo dan!!!!Pored casova imaju npr tejkvondo,sah,posete biologa!!!!U srbiji kad pomenes produzeni boravak (sa duznim postovanjem)pola ucitelja se najezi!!!!ZASTO? DALI znate da na zapadu ucitelji (koji nisu izasli jos na konkurs za fiksno radno mesto)mole boga da rade i tako zarade poene da bi izasli na konkurs!!!!Ne zelim da potcenim nikoga,postujem svako zanimanje .....ali rad sa decom je ili jesi ili nisi!!!!Mozda je bolje da svi mi roditelji ,nastavnici ,vaspitaci,ucitelji ,stanemo na momenat i popricamo sa nasom vec hiperstimulisanom decom!!!!Mozda ce biti manje tuca,nozeva i slu skolama jer podsetimo se skola je institucija a ne parking na 5 h!!!